Stefanel închide toate magazinele din România. Este primul retailer străin ajuns în țară

Grupul italian de modă Stefan, primul retailer străin din România, se pregătește să închidă toate magazinile din țară. Afacerea a fost preluată de un alt retailer italian de modă, conform profit.ro.

26 feb. 2021, 10:31
Stefanel închide toate magazinele din România. Este primul retailer străin ajuns în țară

Stefanel închide toate magazinele din România. Afacerea a fost preluată de un alt retailer italian de modă cu prețuri mult mai reduse, OVS, controlat de fondul de investiții italian Tamburi Investment Partners. În contextul acestei tranzacții, toate cele circa 10 magazine din România vor fi închise în perioada următoare, afectând aproximativ 50 de angajați.

Informația a fost confirmată pentru Profit.ro de către reprezentanții companiei Stefanel România. Bogdan Căluian, General Manager al companiei, nu a răspuns până la momentul publicării articolului.

Citește și: Dezvăluiri-şoc. Mită de 250.000 de euro pentru judecătorul Ion Tudoran. Cum se împărţeau banii la o partidă de table VIDEO

Stefanel închide toate magazinele din România. În anul 20219, conform celor mai recente date disponibile, Stefanel. avut în România afaceri de 23,9 milioane lei și o pierdere de aproape 11 milioane lei, cu circa 60 de angajați. În aceste condiții, Stefanel, o afacere de familie lansată în 1959, a intrat în insolvență și administrare judiciară în septembrie 2019, fiind scoasă la vânzare în vara anului trecut.

În luna ianuarie, brandul a fost cumpărat, cu suma de 3,2 milioane euro, de OVS, care mai deține în portofoliu magazinul universal Upim și retailerul de articole pentru casă Croff. După achiziție, CEO-ul OVS a anunțat că doar o parte dintre unitățile și angajații Stefanel vor fi păstrați. Acum, decizia include și magazinele din România.

Rochia de la Zara care a cucerit lumea. Costă doar 50 de lei şi a fost purtată şi de Kate Middleton FOTO