Stela Bizdu, ajunsă la limita răbdării după 5 ani de umilințe. Ce se întâmplă cu dosarul accidentului în care a rămas fără un picior

Stela Bizdu a ajuns la capătul puterilor. Aceasta așteaptă de cinci ani soluționarea dosarului cu privire la accidentul care a lăsat-o fără un picior. Instanța a decis că acesta va fi reluat de la zero.

06 iul. 2023, 17:43
Stela Bizdu, ajunsă la limita răbdării după 5 ani de umilințe. Ce se întâmplă cu dosarul accidentului în care a rămas fără un picior
Stela Bizdu, ajunsă la limita răbdării după 5 ani de umilințe. Ce se întâmplă cu dosarul accidentului în care a rămas fără picior

Stela Bizdu a demonstrat în toți acești ani că este o femeie puternică. Tăria ei de caracter și felul în care a gestionat drama din viața ei trebuie să reprezinte un model pentru noi toți. Mai mult decât atât, când suntem puși față în față cu o asemenea poveste este necesar să realizăm că viața este total imprevizibilă, iar lucrurile se pot schimba în orice clipă.

Citește și: Notele pe care le-a obținut la BAC fata Adrianei Iliescu, cea mai vârstinică mamă din România. Eliza a uimit pe toată lumea cu rezultatele sale

Stela Bizdu a fost victima unei drame riașe, însă, din fericire, Dumnezeu a ținut-o în viață. Prețul a fost pierderea piciorului, care i-a fost amputat. Totul din cauza unui alt șofer teribilist. Au trecut cinci ani de la accident, timp în care Stela spera ca dosarul acesta să fie soluționat. Realitatea a fost alta, instanța a decis reluarea dosarului de la zero.

Aceasta a oferit un interviu, primul în ultimii cinci ani, pentru jurnaliștii de la Fanatik. Aceasta a vorbit despre toate umilințele pe care a trebuit să le trăiască în toată această perioadă, dar și despre recuperarea medicală și costurile uriașe ale acesteia.

„Au urmat peste 100 zile de spitalizare, în care pur si simplu m-am luptat cu moartea. Am avut 2 intervenții chirurgicale la nivelul gambei pentru a pregăti piciorul de protezare și de a evita alte infecții. Aveam multe corpuri străine în picior în urma impactului. Le mulțumesc pe această cale tuturor medicilor care mi-au fost alături.

După ce m-am stabilizat din punct de vedere medical, am așteptat vindecarea bontului pentru a putea purta proteza. Calea până la proteză, și după, este una foarte lungă. Zilnic viața unui om cu amputație vine cu foarte multe provocări.

Pentru protezare am ales o clinică din Anglia, singura care m-a convins că îmi voi putea relua anumite activități. Până să ajung în Anglia, la recomandarea acestora, am efectuat peste 30 de zile de recuperare în București. Am făcut recuperare la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie. Pentru că firma de asigurări nu despăgubește absolut nimic până la finalizarea procesului, o mare parte din costurile protezării au fost acoperite din donații.

Țin să menționez că proteza trebuie schimbată la 3 ani. Eu o am deja de 4 ani și jumătate pentru că nu pot acoperi cheltuielile acesteia. Doar ciorapul de silicon trebuie schimbat o dată la 6 luni. “Mai trag de el” până pe la 8 luni pentru că și acesta are un cost de peste 800 euro”, a povestit aceasta.

Ce se întâmplă cu dosarul accidentului în care Stela Bizdu și-a pierdut piciorul

Aceasta a povestit că până în acest moment nu a fost despăgubită pentru mașină, de exemplu. Mai multe de atât, aceasta a explicat că avocatul a sfătuit-o să nu discute cu presa despre etapele dosarului, dar că după cinci ani de umilințe din partea Justiției nu mai are nimic de pierdut, așa că va da cărțile pe fața.

„Fiind un caz de vătămare corporală deosebit de grav, dosarul penal a fost deschis din oficiu, iar eu m-am constituit parte civilă pentru obținerea de daune morale și materiale, nici măcar mașina nu a fost despăgubită, daună totală, conform actului constatator al firmei de asigurări, care, între timp, a intrat in Faliment! S-a început o anchetă, care azi, după 5 ani de zile, este in același stadiu! Îmi e lehamite!

Am tăcut și nu am făcut public nimic legat de dosar, la sfatul avocatului, pentru a nu deranja judecătorii si procurorii, dar începând de astăzi nu mai am nimic de pierdut!”, a mai explicat Stela Bizdu.

Întrebată fiind despre cum s-a ajuns ca dosarul să fie întocmit pentru ucidere din culpă, după cinci ani în care dosarul a fost tărăgănat între poliție, Procuratură și Tribunal, aceasta a răspuns: „Cred că această întrebare ar trebui adresată procurorului, mai degrabă. Din punctul meu de vedere, s-a dat copy-paste la un alt dosar, din comoditate, asta ar fi varianta blândă, sau, varianta a doua, a fost făcută intenționat pentru favorizarea inculpatului. Din păcate, ambele variante au adus un prejudiciu grav și s-au încălcat drepturile părții vătămate, adică mie, Stela Bizdu”

Conform ultimei sentințe dată de tribunalul Sectorului 2, Camera Preliminară, scrie negru pe alb că este din vina Procurorului. Sentința este publică și poate fi citită de toată lumea  pe site-ul Portal Just. Sunt date publice, număr dosar 7068/P/2018 număr unic 12237/300/2022/a1*. Puteți găsi sentința și pe pagina mea de Instagram Stepsbystela. Nu o spun eu, este pronunțarea Judecătorului.

Sunt foarte multe vicii de procedură și o încăpățânare nejustificată a procurorului de a “remedia” anumite greșeli din dosar. Toate greșelile sunt publicate, puteți vizualiza toate ședințele din Camera Preliminară. Ca o chestie tragico-comică, s-au mai pierdut cel puțin 3 luni pentru desemnarea altui Judecător. Cel desemnat a declarat că vrea să se retragă din proces deoarece tatăl dânsului îl cunoștea foarte bine pe tatăl inculpatului. Au fost inclusiv la evenimente împreună. Măcar a fost sincer. Câtă influență să ai?!”, a declarat Stela Bizdu.

Citește și: Bunica din România care a rupt TikTok-ul în două. Are 74 de ani și videoclipurile ei au zeci de milioane de vizualizări