Stelian Ion a obținut prin fraudă locuința ANL, potrivit unui audit al primăriei

Scandalul legat de locuinţa ANL obţinută de Stelian Ion nu s-a încheiat o dată cu alegerile şi campania electorală aferentă. Primăria Constanţa confirmă într-un document oficial neregulile legate de locuinţa lui Stelian Ion.

12 dec. 2020, 12:43
Stelian Ion a obținut prin fraudă locuința ANL, potrivit unui audit al primăriei

Stelian Ion a obținut, în tinerețe, o garsonieră de la ANL. Tranzacția ridică mai multe semne de întrebare. După apariția subiectului în presă, deputatul USR a încercat să explice, pe Facebook și în apariții TV, că totul s-a petrecut legal și dezvăluirile ar fi, de fapt, o campanie politică împotriva sa.

Locuinţă ANL de la Primăria lui Mazăre pentru Stelian Ion când zeci de familii erau evacuate
Primăria Constanța scrie însă, într-un document oficial, că politicianului i-a fost umflat în mod nejustificat scorul cu 7 puncte fără de care nu ar fi întrunit punctajul minim.

Noul document, publicat de Newsweek, arată nu doar că Stelian Ion și-a umflat punctajul, ci și că frauda lui a fost acoperită de fostul primar PSD Decebal Făgădău, în ciuda faptului că i-a fost contracandidat la alegerile locale din luna septembrie. Pentru a înțelege detaliile, trebuie să redăm o cronologie a cazului.

Primăria Constanța a trimis către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației un răspuns la solicitarea doamnei M.D.M.

Stelian Ion

Cel mai important pasaj din acest document este cel care confirmă că punctajul lui Stelian Ion a fost umflat prin fraudă: “A fost dispusă o misiune de audit public intern cu caracter excepțional pentru a analiza aspectele semnalate în petiția dumneavoastră. În urma verificărilor efectuate s-au constatat următoarele: (…) Punctajul, în urma verificărilor este de 74 de puncte comparativ cu punctajul de 81 de puncte, stabilit la momentul repartizării locuinței (2005), diferența de 7 puncte este aferentă criteriului – pentru că beneficiarul nu își desfășoară activitatea într-o instituție publică de interes național și comunitar, așa cum reiese din documentele depuse la dosar, ci activitatea profesională a beneficiarului se încadrează la . Ținând cont că, în anul 2005, conform HCL nr. 460/2004, au fost repartizate un număr de 118 locuințe, ultimul punctaj obținut fiind de 77 de puncte, se poate constata că prin punctajul calculat în prezent, de 74 de puncte, pe baza documentelor depuse la dosar, beneficiarul în cauză nu era îndreptățit, la momentul 2005, să i se repartizeze o locuință în regim de închiriere, construită prin programul ANL.

Stelian Ion a fost contactat de Newsweek România atât telefonic, cât și prin SMS și mesagerie Whatsapp, dar nu a comentat pe marginea subiectului.