Stelian Ion dezvăluie motivul pentru care a fost remaniat de Florin Cîţu: „Au fost doar pretexte. Premierul nu este un partener loial. Are un respect redus faţă de lege”

Stelian Ion îl acuză pe premierul Florin Cîţu că i-a întrerupt "intempestiv" mandatul la conducerea Ministerului Justiţei. Mai mult, fostul ministrul al Justiţiei a cataloga proiectul "Anghel Saligny", cerut de şeful Executivului, drept unul "păgubos pentru România, nici vorbă de dezvoltarea României".

02 sept. 2021, 17:52
Stelian Ion dezvăluie motivul pentru care a fost remaniat de Florin Cîţu: „Au fost doar pretexte. Premierul nu este un partener loial. Are un respect redus faţă de lege”

Stelian Ion a reacţionat, joi, după ce a fost remaniat din funcţia de ministrul al Justiţiei de către premierul Florin Cîţu.

„Vreau să vă spun câteva vorbe la final de mandat întrerupt intempestiv de premierul Florin Cîţu.

Plec de la Ministerul Justiţiei cu fruntea sus. Am făcut ceea ce trebuia să fac în aceste luni”, a declarat Stelian Ion.

Citeşte şi: PSD a definitivat textul moţiunii de cenzură. Marcel Ciolacu, apel la USR PLUS şi AUR: Haideți să stăm la aceeași masă și să discutăm! DOCUMENT

Stelian Ion: „Premierul Florin Cîţu trebuie să plece”

„Cert este că premierul Florin Cîţu trebuie să plece. Trebuie o nouă echipă condusă de un alt premier. Aşa nu mai poate continua, din punctul nostru de vedere această coaliţie”, a mai menţionat Stelian Ion.

Stelian Ion dezvăluie motivul pentru care a fost remaniat de Florin Cîţu. „Blocarea proiectului SIIJ în Parlament este opera în principal a UDMR”

„Blocarea proiectului SIIJ în Parlament este opera în principal a UDMR şi a neimplicării altor lideri politici, deşi premierul Florin Cîţu spune că s-a implicat şi a folosit toate pârghiile. Lucrul aceste este, din punctul meu de vedere, destul de departe de adevăr.

Motivele remanierii sunt unele care n-au fost explicitate, au fost doar pretexte legate de o aşa zisă avizare pe un anumit proiect.

Lucrurile s-au desluşit în perioada următoare. S-a văzut clar că acel proiect nu ajunsese la Ministerul Justiţiei pentru a fi avizat, dincolo de caracterul său total inadecvat. De faptul că reprezintă un proiect păgubos pentru România, nici vorbă de dezvoltarea României, mai degrabă o invitaţie către furt din banul public”, a mai spus fostul ministru al Justiţei.

Stelian Ion: „Numirea procurorilor de rang înalt este o miză foarte mare”

Mai mult, Stelian Ion a mai afirmat că „dincolo de pretextele folosite, având substrat mai degrabă, numirea procurorilor de rang înalt, unde e o miză foarte importantă pentru unii”.

„Pentru noi, nu a fost decât miza de avea o procedură transparentă, corectă, astfel încât să asigurăm independenţa procurorilor şi independenţa justiţiei”, a mai precizat Stelian Ion.

Stelian Ion: „Premierul Florin Cîţu nu este un partener loial”

„Premierul Florin Cîţu nu este un partener loial. Nu este un lider care să unească, care să ţină coaliţia aproape, care să înţeleagă care sunt priorităţile de guvernare. Nu merge pe priorităţile din programul de guvernare, aşa cum şi-a asumat. Nu respectă partenerii de guvernare. Nu-şi respectă cuvântul dat.

În general, are un respect redus faţă de lege, faţă de Constituţe”, a mai spus Stelian Ion.

Stelian Ion vorbeşte despre trecutul lui Florin Cîţu

Fostul ministru al Justiţiei nu a ezitat să aducă în discuţie dosarul penal, deschis pe numele lui Florin Cîţu pentru că a condus băut în Statele Unite.

„Din păcate, lucrurile întâmplate poate în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat sunt relevante în sensul în care şi acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranţă la respectarea regulilor şi a cuvântului dat”, a conchis Stelian Ion.

Citeşte şi: USR PLUS anunţă negocieri cu AUR pentru o moţiune de cenzură. Moşteanu: Împreună avem 122 de semnături / Cerem şedinţă a coaliţiei