Stelian Ion: „Iohannis cumpără timp „echipei câştigătoare” ca să negocieze cu PSD”

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion, demis de Florin Cîţu, lucru ce a dus la ruperea coaliţiei de guvernare, a scris miercuri, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Iohannis ţine în viaţă artificial guvernul, pentru a-i da timp premierului demis să negocieze cu social-democraţii.

06 oct. 2021, 19:23
Stelian Ion: „Iohannis cumpără timp „echipei câştigătoare” ca să negocieze cu PSD”

Stelian Ion îl cataloghează pe Klaus Iohannis ca „cinic până la capăt”, după ce acesta i-a îndemnat pe cei de la USR să revină cu picioarele pe pământ şi spune despre preşedinte că îşi doreşte un ministru al Justiţiei care să-i instaleze în funcţie procurorii de rang înalt doriţi.

„Acestea sunt zile irosite în care președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică. Președintele ne spune azi că e nevoie de câteva zile ca „toată lumea să coboare cu picioarele pe pământ”. Cinism până la capăt. Singurii cu capul în nori au fost Superman și echipa lui câștigătoare. Președintele îi cumpără timp „echipei câștigătoare” să-și negocieze cu PSD susținerea în Parlament. La asta se reduc „maturitatea și responsabilitatea” politice invocate de președinte.

Stelian Ion: „USR nu a abandonat guvernarea, aşa cum repetă preşedintele, ci a fost împins în afara guvernării”

Florin Cîțu nu a fost un premier tolerant, cum îi place să se descrie, ci un premier incompetent. Discursul său agresiv de ieri ascunde neputința de a lua decizii singur, de a conduce o echipă, de a se ține de cuvântul dat și de programul de guvernare. Și are nevoie de miniștri obedienți care să nu îi strice planurile. Are nevoie la Justiție de un ministru care să numească procurori șefi ale căror nume sunt servite pe tavă de la Cotroceni, indiferent de avizul CSM. Au mai fost cazuri și acum ne întrebăm de ce dosarul 10 august era cât pe ce să fie aruncat la coș.

Probabil președintele își dorește să aibă liniște, să nu fie deranjat când dă dovadă de „maturitate și responsabilitate”. Asta nu vom face! Nu o să tăcem. USR PLUS nu a abandonat guvernarea, cum repetă la nesfârșit președintele, ci a fost împins în afara guvernării. USR PLUS nu va accepta și nu va negocia o altă coaliție, în afara celei cu PNL și UDMR. Avem o solicitare: un premier care să țină coaliția aproape prin respectarea programului de guvernare și promovarea reformelor. Florin Cîțu nu a putut face asta”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Dan Barna dezvăluie ce ministere şi funcţii şi-ar dori USR pentru a reveni la guvernare: „Este cea mai rapidă soluţie pentru ieşirea din criză. Nu vom cere preşedinţia Camerei Deputaţilor”