STELIAN TĂNASE, acuzat de politizarea TVR. Georgică Severin îi cere DEMISIA: Pune presiuni să apară Iohannis

Preşedintele Comisiei pentru cultură şi mass-media din Senat, Georgică Severin, a declarat, joi, că preşedintele - director general al Televiziunii Române, Stelian Tănase, trebuie să-şi dea demisia.

25 sept. 2014, 11:22
STELIAN TĂNASE, acuzat de politizarea TVR. Georgică Severin îi cere DEMISIA: Pune presiuni să apară Iohannis

‘Având în vedere faptul că nu reuşeşte să aibă o conlucrare cu Consiliul de Administraţie al cărui membru este, că a înaintat mai multe grile la CNA, fără aprobarea Consiliului de Administraţie, încălcând legea, având în vedere faptul că pur şi simplu a jignit Parlamentul României şi a încălcat grav legea, trimiţându-ne spre avizare o fundaţie deja înfiinţată printr-o hotărâre, îi solicit oficial demisia’, a afirmat Georgică Severin, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că nu este interesat de problemele lui Stelian Tănase legate de partea editorială şi a spus că şeful TVR a încălcat legea de funcţionare a instituţiei media şi legea audiovizualului.

‘Dar când cineva încalcă grav legea fiind prevenit de acest lucru, când încearcă să creeze o fundaţie pe care toţi membrii Comisiei au privit-o cu multă suspiciune, când ni se trimit informaţii eronate în mod intenţionat legate de această fundaţie, când se încearcă introducerea Televiziunii Române într-un obiect de activitate zona POS DRU, pe formare de oameni, când ei au excedent de personal, înseamnă că avem o problemă legată de raportul dintre conducător şi respectarea legii’, a adăugat Georgică Severin.

Preşedintele Comisiei pentru cultură a spus că, pentru moment, ‘TVR funcţionează ilegal, în sensul în care grilele nu sunt aprobate’, şi a afirmat că în şedinţele sale Consiliul de Administraţie trebuie să analizeze ‘ca amenzile plătite în urma unor decizii intempestive şi abuzive luate de conducere într-un moment sau altul să fie imputate celor vinovaţi’.

Stelian Tănase, atacat de Irina Radu: MINTE zilnic. Mama m-a învăţat să nu scuip. Greşit, mamă!

Severin a spus că Tănase şi-a manipulat colegii din Consiliul de Administraţie privind înfiinţarea unei fundaţii care să se ocupe cu atragerea fondurilor europene.

‘Domnul Tănase şi-a manipulat colegii din Consiliul de Administraţie, ştiu că a fost un singur vor împotrivă, al domnului Blebea (Cătălin Blebea – n.r.), şi în data de 11 septembrie se adoptă hotărârea de înfiinţare a respectivei fundaţii. Nouă ne înaintează în data de 18 septembrie să ne ceară avizul‘, a spus Severin.

Potrivit acestuia, Stelian Tănase a uitat angajamentul luat legat de starea financiară a TVR.

‘Cred că domnul Tănase, foarte preocupat în ultima vreme de această fundaţie, a uitat menirea domniei sale şi angajamentul pe care şi l-a luat legat de starea financiară a TVR şi ceea ce trebuie să facă. Îmi pare rău, pentru că în continuare am o părere foarte bună despre intelectualul Stelian Tănase. Din păcate, începe să mă dezamăgească managerul şi conducătorul instituţiei’, a afirmat preşedintele Comisiei pentru cultură şi media.

Senatorul a mai precizat că politizarea în TVR, ‘într-un fel aproape direct’, a adus-o Stelian Tănase.

‘Este evident că politizarea în TVR, într-un fel aproape direct, a adus-o Stelian Tănase. Impactul TVR pe plan politic este aproape de zero. Persoanele care se uită la emisiuni deja au în general opinii formate. (…) Asistăm la o scădere în grila de toamnă cu procente însemnate faţă de momentul iniţial. Domnul Stelian Tănase ştie foarte bine care este impactul Televiziunii Române. Are sondaje, unele dintre ele n-am reuşit să le văd, deşi le-am cerut, ştie foarte bine ce aşteaptă telespectatorii. Telespectatorii aşteaptă divertisment de calitate şi informaţie de calitate‘, a spus Severin.

Stelian Tănase, în Parlament: S-au făcut presiuni politice asupra mea. TVR este la cheremul unor politicieni

Potrivit acestuia, românii preferă ca la ora 21,00 să vadă un film bun sau o emisiune de divertisment la TVR.

În momentul în care nu eşti interesat de politizarea televiziunii, nu măreşti ponderea emisiunilor politice. Eu cred că românii care plătesc taxe la ora 21,00 preferă un film, un film bun, o emisiune de divertisment’, a arătat preşedintele Comisiei pentru cultură şi media.

De asemenea, Severin a precizat că Stelian Tănase face un scandal în TVR.

‘Singurul mod în care TVR ne poate crea probleme nouă, celor care sprijinim Puterea, e un scandal la TVR, nu prin impactul mediatic pe care-l are. Văd că asta face domnul Tănase, un scandal la TVR. Dacă ar fi avut probleme serioase, se adresa comisiilor parlamentare. A lansat şi el în sprijinul domnului Băsescu o fumigenă – politizarea TVR. Pentru ce să o politizăm? Vedeţi dumneavoastră audienţele. Merită să îţi baţi capul? Hai să fim serioşi. Adică noi politizăm TVR, punem presiuni şi domnul Klaus Iohannis apare şi diseară la TVR, a treia oară într-o săptămână?’, a precizat Severin.