Stenograme din şedinţa PSD: Dragnea lasă de înţeles că se gândeşte să părăsească PSD

În şedinţa BPN de miercuri, premierul Victor Ponta a avut o serie de confruntări cu Liviu Dragnea. Motivul disputei ar fi fost preluarea preşedinţiei interimare de către Rovana Plumb, informează România TV.

RomaniaTV.net
15 iul. 2015, 17:03
Stenograme din şedinţa PSD: Dragnea lasă de înţeles că se gândeşte să părăsească PSD

Într-un schimb de replici între Victor Ponta şi Liviu Dragnea, coordonatorul politic al social-democraţilor a lăsat să se înţeleagă că se gândeşte să îşi ia mâna de pe PSD.

România TV a redat un dialog între cei doi lideri ai PSD din timpul BPN de miercuri:

VICTOR PONTA: Liviu, până să nu-mi spui tu că nu eşti de acord cu Rovana, nimeni nu avea problema asta. Rovana are cea mai mare legitimitate, cea mai mare funcţie in partid.

LIVIU DRAGNEA: Eu am venit relaxat la această şedinţă, dar văzând cât sunt de contestat printre colegi, iau în calcul ca până la şedinţa CEx să decid dacă voi mai coordona sau nu PSD!”.

Citeşte şi Sârbu: Liviu Dragnea nu are nicio calitate în PSD să ceară organizarea unui congres

La plecarea de la sediul PSD, Liviu Dragnea a declarat jurnaliştilor prezenţi că demisia lui Victor Ponta nu este un lucru bun şi nu ştie sigur dacă va susţine vreun membru la conducerea partidului, evitând să dea un răspuns clar privind o posibilă candidatură la şefia PSD sau legată de retragerea sa din rândul social-democraţilor.

Întrebat de jurnalişti dacă o va susţine pe Rovana Plumb la CEx, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu trebuie să mă gândesc serios dacă mai garantez pentru cineva la conducerea partidului şi asta trebuie să mă gândesc zilele astea. Am avut nenumărate discuţii cu enorm de mulţi colegi din ţară. Trebuie să mă hotărâsc ce vreau sa fac eu în conducerea partidului şi promisiunea pe care am făcut-o în BPN este că o să mă gândesc serios”.

Vezi şi Ponta: CExN se va reuni joi. E bine să ne întâlnim mai repede să stabilim cine conduce PSD

„Vreau să văd care este cea mai bună variantă pentru partid. Nu are rost să ne ascundem după degetele: faptul că Victor Ponta şi-a prezentat demisia pentru partid nu este un lucru bun. Toţi îl sprijinim, dar este important ca membrii de partid să vadă o acţiune coerentă de conduere începând de săptămâna viitoare”, a mai declarat Liviu Dragnea jurnaliştilor.

Citeşte şi Oprişan: Am văzut mulţi agitaţi. Rovana Plumb e o soluţie până la Congresul PSD