STENOGRAME incendiare cu Viorel Hrebenciuc şi Pinalti Ştefan: „Nea Vio! Doamna aia nu prea a fost fair- play”

Gheorghe Ştefan şi Viorel Hrebenciuc sunt acuzaţi de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

17 sept. 2021, 08:34
STENOGRAME incendiare cu Viorel Hrebenciuc şi Pinalti Ştefan: „Nea Vio! Doamna aia nu prea a fost fair- play”

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul privind licenţa Giga TV. În acelaşi dosar, au mai fost judecaţi fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan – condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare, fosta şefă CNA Laura Georgescu – 4ani şi 4 luni de închisoare şi Narcisa Iorga, fost membru CNA, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare şi la 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la ADP Sector 2 sau sector 6.

Sentința definitivă din dosarul „Giga TV” scoate la iveală modul în care Viorel Hrebenciuc influența deciziile în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), inclusiv când era vorba să intervină în favoarea unor rivali politici, așa cum era Gheorghe Ștefan „Pinalti”.

Fostul jurnalist Ionel Stoica, în prezent consilier al lui Clotilde Armand, a publicat pe pagina sa de Facebook detalii din sentința de condamnare a lui Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan „Pinalti”, Laura Georgescu (fostă șefă CNA) și Narcisa Iorga (fost membru al CNA).

Din sentință reiese modul în care Viorel Hrebenciuc controla activitatea CNA, instituția care are rol de reglementare și control, de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale.

Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare
Practic, după ce a intervenit pentru a o ajuta pe Laura Georgescu să ajungă șefa CNA, Hrebenciuc i-a cerut Laurei Georgescu ca CNA să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune Giga TV, controlat de fostul primar PDL al orasului Piatra Neamț, Gheorghe Stefan, zis Pinalti. Practic, Hrebenciuc a intervenit pe lângă șefa DNA pentru a-l ajuta pe un rival politic, iar stenogramele din dosar arată cum s-a făcut acest lucru.

Potrivit unor discuții telefonice, după a aflat de la Narcisa Iorga „cine poa’ să ia decizia la CNA din punct de vedere politic”, „Pinalti” l-a sunat pe Hrebenciuc, care i-a promis că va interveni la Laura Georgescu.

Gheorghe Ștefan, oprit de Poliție în trafic și dus la puşcărie. Fostul primar a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare
Gheorghe Ștefan: Nea Vio! A … doamna aia nu prea, dar ne întâlnim, nu prea a fost fair- play dar s-a rezolvat, dar o să ….

Viorel Hrebenciuc: Cum adică n-a fost? În ce sens? Spune-mi exact!

Gheorghe Ștefan: A votat împotrivă!

Viorel Hrebenciuc: Dar ceilalți au votat cum trebuie?

Gheorghe Ștefan: Nu. Doi de la PNL și Cristina de la PSD au fost. Da.

Viorel Hrebenciuc: Si aștia au votat împotrivă și n-a ieșit, cum adică?

Gheorghe Ștefan: A ieșit, dar calcul ….

Viorel Hrebenciuc: Înseamnă că au manevrat asta … Uite, o sun să-mi cer iertare!

Gheorghe Ștefan: Asta vreau să văd! Care e … treaba, întelegi?

Viorel Hrebenciuc: Da, da, da. O sun acum și-ți spun înapoi imediat!

La un moment dat, Hrebenciuc si Georgescu au o discuție, iar șefa CNA îi explica de ce ea și alt membru Monica Gubernat, s-au abținut, din considerente pe care le va explica, însă transmitea că și-a îndeplinit sarcina trasată de parlamentar, iar „omul are licența”. Ea a votat împotrivă deoarece tot ea a fost cea care cu două săptămani inainte inițiase retragerea licenței Giga TV.

Viorel Hrebenciuc: Ia zi, Laura! Cum a fost?

Laura Georgescu: I-am dat sase (voturi – nota DNA), eu cu Gubernat … ne-am abținut, din considerente pe care o sa vi le explic!

Viorel Hrebenciuc: Am inteles! Am inteles! Perfect!

Laura Georgescu: Omul are licența!

Viorel Hrebenciuc: Vreau să-ți dea Dumnezeu sănătate cât îmi doresc și mie! Da.

Laura Georgescu: A … știți ce se întamplă? O sa am nevoie de ajutor! Dar nu pot acum să vă spun.

Viorel Hrebenciuc: Fără problema!

Laura Georgescu: S-au precipitat niște lucruri, că de aia am și rezolvat altfel…

Viorel Hrebenciuc: Oricând! Oricând! Oricând!

Laura Georgescu: O să-ndraznesc luni, vă supărați pe mine?

Viorel Hrebenciuc: Nu, mă … ai înebunit la cap? Ce….

 

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc si Gheorghe Stefan au fost trimisi în 2015 in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul Giga TV.

În același dosar, Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare. Gheorghe Ștefan Pinalti a primit o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare, iar Narcisa Iorga, fostă membră CNA, de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul președinte al Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, este acuzat de abuz in serviciu (2 infractiuni, din care una in forma continuata – 25 acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (25 acte materiale), se arata intr-un comunicat al DNA remis vineri.

Hrebenciuc, la data faptei deputat, membru in Comitetul Executiv National al unui partid (organ de conducere si de decizie al partidului), este acuzat de savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

https://www.facebook.com/ionel.stoica.7/posts/4819565368054319


loading...