Stenograme incendiare din dosarul Lidiei Buble. Cum a fost hărţuită de poliţistul de la Rutieră: „Efectiv, se dădea la mine la modul ăla nesimțit. Doamne ferește!”

Apar noi detalii din dosarul în care Lidia Buble este acuzată că a dat mită unor polițiști rutieri. Conform unor stenograme, cântăreața i-a povestit unui prieten întreaga întâmplare, iar acesta a învățat-o cum să abordeze polițiștii.

04 ian. 2022, 10:42
Stenograme incendiare din dosarul Lidiei Buble. Cum a fost hărţuită de poliţistul de la Rutieră: „Efectiv, se dădea la mine la modul ăla nesimțit. Doamne ferește!”

Stenograme incendiare din dosarul Lidiei Buble. Jurnaliștiid e la Gândul au publicat stenograme din dosarul Lidiei Buble.

Stenograme incendiare din dosarul Lidiei Buble

Cântăreața l-a sunat în noaptea în care a dat mită pe Dragoș Ștefan Presură, un bărbat al cărui telefon era supravegheat de procurori într-un dosar în care este bănuit de implicare în vânzarea către MApN a unui combustibil care a provocat defecțiuni avioanelor de luptă. Artista i-a povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat.

Citeşte şi Lidia Buble, primele declarații despre iubitul în vârstă de 60 de ani. „Nu îmi e rușine!”

Lidia Buble: Vai, vine poliția. Leșin!

Dragoș Ștefan Presură: Nu cred!

Lidia Buble: Da, da, da …

Dragoș Ștefan Presură: La tine?

Lidia Buble: Da,da,da…la semafor

Pe fundal, se aude dintr-o dată și vocea polițistului:

Polițist rutier: Sărut mâinile!

Lidia Buble: Bună!

Polițist rutier: De la Brigada Rutieră vă deranjăm! Permis, buletin, talon, vă rog!

Lidia Buble: Nu am nimic. Am fost doar să iau apă și mă întorc acasă.

Polițist rutier: Sigur?

Lidia Buble:Da! (râde și se adresează lui Dragoș Ștefan Presură) Ăăă…te sun eu imediat?

Dragoș Ștefan Presură: Da, te rog!

Lidia Buble: Hai, te pup!

Câteva minute mai târziu, la ora 02.55, cântăreața l-a sunat din nou pe bărbat. Pornise mașina și se ducea acasă să vadă dacă are bani cash, ca să le dea polițiștilor. Încă nu negociase suma, motiv pentru care l-a consultat în acest sens pe amicul Presură.

Lidia Buble: Băi, nici nu-ți vine să crezi dacă îți zic! Doamne, ce idiot! Deci fii atent! Doamne ferește! Asta pe lângă faptul că…

Dragoș Ștefan Presură: Nu, zic așa: Sta, stai, stai…Zi-mi așa

Lidia Buble: Nu, vine după mine până acasă să iau cardul să-i dau bani, dacă-ți vine să crezi

Dragoș Ștefan Presură: Cum îl cheamă?

Lidia Buble: Nu știu cum îl cheamă, dar avea vrăjeală în el, efectiv … deci … ăsta nu știu la ce se aștepta…adică…el…Doamne! Niciodată nu mi s-0 întâmplat așa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimțit și-mi zicea „Ce să facem acum domnișoară Lidia?” „Dă-mi amendă, ce să faci?” „Păi știți, e 2.500 și nu știu cât amenda…” Zic: Ok. Dă-mi amendă. Muream de sete. Ce vrei să fac? Dă-mi amendă!” ”Păi nu amendă…nu v-aș da, poate ne calculăm altfel”. Și zic:„Aaaa, păi zi așa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine. Am luat bani să-mi iau apă, nu mi-am luat bani să…” Și vine mă, după mine ăsta…Doamne, mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu’ … nici nu știu câți bani se dă. Eu n-am dat în viața mea șpagă la polițiști. E prima dată, efectiv, ăsta e un d-ăsta de 27 -28 de ani, nu are mai mult de 30 de ani.

Dragoș Ștefan Presură: Da,da,da. Dă-i 500 de lei și spune-i că îi transmite salutări Ionuț Ipate.

Lidia Buble: (râde) Păi eu nu știu cine este Ionuț ăsta, Ipate. Păi și ce poate…să nu sune ca o amenințare, să mă trezesc că-mi dă ăsta amendă…

Dragoș Ștefan Presură: Nu mă, nu. E la la Rutieră și e pe zona asta a Nordului. Ăsta m-a oprit pe mine la un moment dat. Și la fel…omu e…ăăă…băi eu n-am texte de-astea cu ei. M-a oprit ok, radar, nu știu ce…bine boss, da, oricum eram… adică nu-mi lua carnetu’, nu nimic.

Lidia Buble: Vaiii, dar apropo, știi ce mi-era frică? Pentru că el a coborât din mașină, Doamneee, numai Dumnezeu … nu știu cum l-am luat, l-am îmbârligat, coborâse cu fiola, îmi era că dacă mi-o pune…

Dragoș Ștefan Presură: Da, da. Știu, știu […] Băi, spune-i că ești prietenă cu Ionuț Ipate, să nu-ți pună fiola. Deci orice ai face, să nu-ți pună fiola. Că odată ce ai suflat în fiolă, aia se înregistrează și e foarte complicat să rezolvi.

În continuare, aflată în drum spre casă, ca să ia bani pentru polițiști, Lidia Buble i-a povestit lui Dragoș Presură cum a reușit să-l determine pe agentul de circulație să o verifice cu etilotestul.

Lidia Buble:L-am luat cu vrăjeală. Zic: Tu nu vezi că am trei sticle de apă lângă mine? Muream de sete în casă, nu mai puteam. […] și am deschis o sticlă de apă și am început să beau ca disperata. Zic, mamă, dacă îmi pune ăsta fiola…am luat și o gumă.

Dragoș Ștefan Presură: Ăăăă…poți să le…, mă rog, în cazul tău nu e ultra…nu e prea recomandat….dar eu…ți-am zis ce mi s-a întâmplat mie chestia asta, știi? Băi, n-am la mine, da, deci dacă vrei dă-mi numărul de telefon, ne vedem mâine. Și mă rog, evident, te duci, pentru că ei îți iau numărul de la mașină și dacă le dai vreo țeapă, ai rupt-o în fericire.

Lidia Buble: Aoleu, Doamne…

Dragoș Ștefan Presură: Și…gen…tu trebuie să te duci acasă să-ți iei cardul și după aia să te duci la bancomat, nu?

Lidia Buble: Am 300 și ceva de lei și mai am în euro. Ori îi dau așa dacă-i convine, , dacă nu, îi zic să mă aștepte sau să mă ducă undeva să scot de pe card să-i dau acuma. Nu stau să…

Ulterior, Lidia Buble a închis telefonul, pentru a putea să rezolve problema cu polițiștii care o însoțiseră până acasă. În scurt timp,  artista l-a sunat din nou pe Presură și i-a descris ultima șarjă de avansuri ale agentului din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră.

Lidia Buble: Vezi că era pus pe combinație, dacă ți-am zis! Doamne ferește! deci „Îți dau numărul meu dacă ai vreodată nevoie să…” Nu e nevoie”…„Acum, dacă tot ne-am întâlnit, cred că nimic nu este întâmplător…poate așa a fost să fie, dacă mai faceți prostii…Zic: Eu nu fac prostii”.

Lidia Buble este judecată acum pentru dare de mită, iar prietenul său, pentru instigare la dare de mită. DIICOT Ploieşti şi-a făcut, de-a lungul vremii, un renume datorită unei lungi liste de vedete implicate fie ca suspecţi, fie ca martori, în dosare grele de trafic de droguri, inclusiv de cocaină. Printre acestea, s-au aflat Oreste Teodorescu, Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu, Elis Armeanca, Marian şi Carmin Ionescu (Direcţia 5), dar şi Cheloo. Acesta din urmă a şi făcut un acord de recunoaştere cu procurorii ploieşteni, fiind condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii într-un dosar de trafic de cannabis.

Citeşte şi Procurorii DIICOT, mai blânzi cu Lidia Buble. Cum ar putea scăpa vedeta de cel puțin doi ani de închisoare