Stenograme incendiare din şedinţa PNL! Vâlceanu către Orban: Întreci limitele/ Orban către tabăra lui Cîţu: Succes la moţiune!

E război pe toate flancurile în PNL. România TV a prezentat în exclusivitate replicile virulente dintre cele două tabere ale partidului.

03 sept. 2021, 19:40
Stenograme incendiare din şedinţa PNL! Vâlceanu către Orban: Întreci limitele/ Orban către tabăra lui Cîţu: Succes la moţiune!
Florin Cîţu/ Inquam Photos

Stenograme incendiare din şedinţa PNL! Scaunul de şef al partidului a ajuns o miză extrem de mare şi nimic nu îi mai opreşte pe liderii celor două tabare să se cenzureze. Astfel, în timpul şedinţei PNL au fost intervenţii extrem de dure din interiorul celor două părţi.

Stenograme incendiare din şedinţa PNL!

Dan Vîlceanu, unul dintre oamenii de bază a lui Florin Cîţu i-a spus răspicat lui Ludovic Orban că a întrecut toate limitele. La rândul său, Florin Roman şi-a susţinut colegul şi i-a replicat liderului de partid că îşi bate joc de premier.

Fără nicio remuşcare, Ludovic Orban le-ar fi transmis celor doi baftă la moţiunea de cenzură instituită de USR PLUS-AUR împotriva şefului de guvern.

Redăm întregul dialog dintre cei trei liberali:

Dan Vâlceanu către Ludovic Orban:  ÎNTRECI LIMITELE !
FLORIN ROMAN CĂTRE ORBAN: TU ÎȚI BAȚI JOC DE CÎȚU?
LUDOVIC ORBAN: VA UREZ SUCCES LA MOȚIUNE !

Discuţii aprinse la prima şedinţă a coaliţiei, după izbucnirea conflictului dintre liderii USR PLUS şi Florin Cîţu. Dan Barna şi Dacian Cioloş refuză ca miniştrii USR PLUS să-şi dea demisia şi cer înlocuirea premierului.

Pentru că nu au ajuns la niciun rezultat, liderii USR PLUS au anunţat că vor depune moţiunea de cenzură vineri seara.

”Discuţiile merg prost. Poziţiile sunt ireconciliabile”, au declarat sursele politice.

De la bun început, liderii USR PLUS au cerut demisia lui Florin Cîţu de la conducerea Guvernului sau retragerea sprijinului său politic din partea PNL drept ”condiţie cheie” pentru rămânerea la guvernare.

Vrem să rămânem la guvernare, dar fără Florin Cîțu”, au spus Dan Barna și Dacian Cioloș în ședința coaliției, conform unor surse participante, citate de Hotnews.

Mai mult, Florin Cîțu le-a transmis celor din USR-PLUS că, dacă depun moțiune de cenzură, le va schimba din funcție toți oamenii – miniștri, secretari de stat, prefecți, șefi de instituții deconcentrate.

În schimb, UDMR susţin poziţia premierului Florin Cîţu.

De la PNL, dar și de la Palatul Victoria, Florin Cîțu le-a transmis celor de la USR-PLUS că nu demisionează, acuzându-i că negociază cu AUR care e un partid extremist și că se așează alături de Liviu Dragnea când vor susținerea PSD pentru dărâmarea Guvernului.

Citeşte şi: Mişcare-bombă pe scena politică. Florin Cîțu îi va demite pe miniștrii, secretarii de stat, prefecții și subprefecții USR PLUS, dacă va fi depusă moțiunea de cenzură – SURSE