Stere Halep, prima declarație după suspendarea de patru ani a Simonei Halep: „Noi suntem curaţi în faţa Domnului”

Stere Halep a făcut primele declarații după ce fiica lui, fost număr 1 WTA, a fost suspendată pe o perioadă de patru ani în urma scandalului de dopaj. Tatăl Simonei Halep nu o consideră deloc vinovată pe sportivă și afirmă că aceasta va contesta decizia ITIA.

13 sept. 2023, 23:39
Stere Halep, prima declarație după suspendarea de patru ani a Simonei Halep: „Noi suntem curaţi în faţa Domnului”
Stere Halep, prima declarație după suspendarea de patru ani a Simonei Halep: „Noi suntem curaţi în faţa Domnului”

Stere Halep a avut o primă reacţie după ce ITIA a anunţat suspendarea Simonei Halep pe o perioadă de patru ani pentru încălcarea programului anti-doping. Tatăl campioanei mondiale susține că nimeni și nimic din lume nu ar putea să îl facă să creadă în vinovăția fiicei sale.

Citește și: Simona Halep a rupt-o cu Patrick Mouratoglou! Ce american celebru a angajat ca să o scape de suspendare

Stere Halep, cel mai mare susținător al fiicei sale, după sentința dură

Vestea venită din partea Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului după luni de așteptare, potrivit căreia Simona Halep va fi suspendată timp de patru ani din lumea tenisului, a întristat milioane de fani, atât din țară, cât și din străinătate. În timp ce unele personalități ale sportului susțin că Simona Halep este vinovată și că sentința este una corectă, tatăl acesteia jură cu mâna pe inimă că fiica sa nu a greșit cu nimic.

„100 de ani să îi dea suspendare nu putem să recunoaştem aşa ceva… Că vor unii să o scoată vinovată asta e treaba lor. Dacă lucrurile merg în felul ăsta, păcat mare pentru toţi sportivii cărora li se poate întâmpla aşa ceva. Legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşti oameni”, a declarat tatăl Simonei Halep pentru Antena 3 CNN.

El a confirmat și că tenismena va contesta decizia Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului. De asemeena, Stere Halep a dezvăluit că fiica sa are o stare de spirit foarte bună.

„Noi suntem curaţi în faţa Domnului şi atât”, a concluzionat Stere Halep.

Simona Halep a fost judecată pentru două acuzaţii de dopaj, una referindu-se la substanţa roxadustat, depistată în timpul unui test de rutină efectuat la US Open 2022, iar cea de-a doua având legătură cu paşaportul ei biologic.

„Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi. Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsa că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovata și curată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se pate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul. O să fac apel la TAS la această decizie fără sens și sper la adevărul o să iasă la iveala într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru“, a declarat Simona Halep, la prima sa ieșire în public după aflarea sentinței.

Citește și: Mesaj de susţinere pentru Simona Halep din partea Nadiei Comăneci: „O iubim cu toţii! Are putere să revină”