Steve Bannon, consilier prezidenţial pentru strategie al Administraţiei Trump, cercetat penal pentru fraudare la înregistrarea votului

Steve Bannon, consilier prezidenţial pentru strategie al Administraţiei Trump, este anchetat pentru că a fost înregistrat la vot la două adrese diferite, informează presa americană.

RomaniaTV.net
14 mart. 2017, 07:52
Steve Bannon, consilier prezidenţial pentru strategie al Administraţiei Trump, cercetat penal pentru fraudare la înregistrarea votului

Stephen Bannon s-a înregistrat să voteze în New York, înainte de alegerile prezidenţiale din New York, după ce presa a vehiculat că el ar fi deja înregistrat să voteze la adresa unei case vacante din Florida, unde locuise cândva fosta sa soţie. Acesta a închiriat anterior casa pentru fosta sa soţie, Diane Clohesy, declarând însă proprietarului că el locuieşte la acea adresă, dar călătoreşte foarte mult.

El a rămas totodată înregistrat la vot în statul Florida, deşi nu şi-ar fi exprimat votul în acel stat, fapt ce ar putea scădea şansele ca el să fie pus sub acuzare.

Prezentarea unor informaţii false pe un formular de înregistrare a votului reprezintă o crimă de gradul al treilea în statul Florida şi este pedepsită cu până la cinci ani de închisoare.

Acesta a fost mai târziu scos de pe listele electorale din Florida, pentru că era înregistrat în două locuri.