Steve Irwin, Google sărbătoreşte 57 de ani de la naşterea lui Steve Irwin

Steve  Irwin a fost un prezentator de televiziune, ecolog și proprietar de grădină zoologică. A devenit cunoscut datorită documentarelor sale de pe Discovery ("The Crocodile Hunter") și a filmelor artistice în care a jucat. Acesta încetat din viață în nordul Australiei, într-un accident subacvatic. În dimineața de luni, 4 septembrie 2006, a fost înțepat în piept de o pisică de mare; Stephen Irwin se afla în largul portului Douglas, la nord de Cairns Australia, unde lucra la un documentar despre lumea submarină. Google sărbătoreşte 57 de ani de la naşterea lui Steve Irwin cu un doodle special

22 feb. 2019, 04:01

Steve Irwin, ale cărui documentare despre animale au fost extrem de populare în lumea întreagă, a murit în 2006, la vârsta de 44 de ani, după ce a fost înţepat în inimă de acul unei pisici de mare în timpul unei filmări ce avea loc în zona Marii Bariere de Corali din nordul Australiei.

„Vom păşi pe urmele tatălui meu şi tot ceea ce noi facem astăzi la Australia Zoo şi la asociaţia Worldlife Warriors este exact ceea ce el a iniţiat”, a declarat Bindi Irwin, vorbind pentru Reuters despre activitatea de conservare a naturii desfăşurată de familia sa.

„În această emisiune, vă vom arăta câteva momente uimitoare, în care reflectăm asupra lucrurilor pe care el obişnuia să le facă, de la hrănirea unor crocodili la mângâierile acordate unor koala. Apoi, ne veţi vedea făcând exact aceleaşi lucruri, asigurându-ne că lucrurile la care el ţinea cel mai mult vor continua să existe şi în viitor”, a mai spus Bindi Irwin.

Bindi Irwin, care a avut în trecut propria emisiune de televiziune, va putea fi văzută în timp ce lucrează la spitalul acelei grădini zoologice. Fratele ei a spus că familia Irwin va călători şi în străinătate în cadrul noului show TV.

Steve Irwin a fost onorat postum cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Prezentatorul de televiziune Steve Irwin, care a încetat din viaţă în 2006, în timp ce lucra la un documentar despre lumea submarină, a fost onorat postum cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, joi, în cadrul unei ceremonii la care au participat văduva lui, Terri, şi cei doi copii ai lor, Bindi şi Robert.â

Potrivit time.com, în cadrul ceremoniei, Terri Irwin a declarat: „Steve spunea întotdeauna că speră ca mesajul lui în favoarea conservării va dăinui pentru totdeauna. Înseamnă totul pentru noi că amintirea lui Steve rămâne vie în atât de multe moduri”.

Steaua dedicată lui Steve Irwin este cea cu numărul 2.635 pe Walk of Fame din Hollywood.

La ceremonie au fost prezenţi sute de fani, inclusiv comicul australian Rove McManus, celebrul maestru bucătar Curtis Stone şi personalitatea TV Ross Matthew.

După ce familia lui Steve Irwin a dezvelit steaua dedicată lui, aceasta s-a fotografiat cu un şarpe uriaş.

„Acest omagiu demonstrează cât de minunată a fost munca lui şi că impresia pe care le-a creat-o oamenilor va continua să existe în rândul multor generaţii viitoare”, a spus Robert Irwin, în vârstă de 14 ani.

Hollywood Chamber of Commerce, care administrează Walk of Fame, acordă aproximativ 20 de stele anual, dintre care una postum. O stea este acordată postum abia după ce trec cel puţin 5 ani de la moartea unei personalităţi.

Steve Irwin a fost ucis în 2006 de o pisică de mare care i-a străpuns inima, în timp ce el filma un documentar despre lumea submarină, „Ocean’s Deadliest”.

Irwin a promovat conservarea şi a prezentat alături de soţia lui serialul documentar de succes la nivel internaţional „The Crocodile Hunter”, lansând peste 300 de episoade. Cuplul a administrat şi parcul dedicat animalelor sălbatice Australia Zoo din Brisbane.

Ultimele imagini cu ”vânătorul de crocodili” Steve Irwin în viaţă – VIDEO

Ultimele imagini cu ”vânătorul de crocodili” Steve Irwin în viaţă au fost difuzate de către un turist britanic care l-a filmat pe australian în apropierea Marii Bariere de Corali.

Imaginile au fost filmate pe 3 septembrie 2006, cu o zi înainte de moartea realizatorului TV, scrie dailymail.co.uk

Steffen Hill, un turist britanic, l-a filmat pe Irwin la bordul unei bărci, în apropierea zonei în care acesta şi-a pierdut viaţa. Filmarea se încheie cu Steve Irwin arătând semnul ”OK”.

 

 
 

Aceasta ar putea fi ultima înregistrare cu realizatorul TV, deoarece familia acestuia a declarat că a distrus imaginile cu atacul pisicii de mare care l-a ucis.

”Am citit că imaginile cu accidentul au fost distruse şi am realizat că aş putea deţine ultimele imagini cu Steve în viaţă. Am vorbit puţin în acea zi despre ceea ce făcea şi i-am spus că îi admir munca”, a declarat britanicul Steffen Hill.

Steve Irwin a murit o zi mai târziu, după ce a fost înjunghiat de o pisică de mare.

 

Justin Lyons, cameramanul care filma episodul emisiunii „Vânătorul de crocodili” în momentul tragic, a dezvăluit cum realizatorul australian a fost înjunghiat de 100 de ori de o pisică de mare în doar câteva secunde.

„Aveam camera pornită, mă gândeam că o să fie un cadru grozav şi deodată (pisica de mare) s-a proptit pe faţă şi a început să înjunghie într-un mod sălbatic, sute de lovituri în câteva secunde”, a povestit Lyons pentru postul australian de televiziune Channel Ten.

Cameramanul a mai povestit cum a încercat să îl facă pe Irwin să lupte pentru viaţa lui, spunându-i lucruri precum „Gândeşte-te la copiii tăi, Steve, rezistă, rezistă, rezistă”. „S-a uitat calm la mine şi a spus Mor, iar ăsta a fost ultimul lucru pe care l-a zis”, şi-a amintit Lyons.