Steve McClaren: Am multe amintiri despre Steaua

Antrenorul echipei Twente Enschede, Steve McClaren, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că are multe amintiri legate de adversarul din 16-imile de finală ale Ligii Europa, Steaua, însă a precizat că gruparea română este mult schimbată faţă de ultima întâlnire directă, cea din 2009.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 19:25
Steve McClaren: Am multe amintiri despre Steaua

„Am multe amintiri legate de Steaua, dar este o echipă total diferită faţă de perioada în care am jucat cu Middlesbrough, dar şi cu Twente, cu mulţi oameni noi. E un meci dificil pentru Steaua, deoarece este primul meci oficial după revenirea din vacanţă, pe când noi avem deja vreo trei partide. Suntem mai mult în ritm decât Steaua, dar trebuie să ne apărăm foarte bine, pentru că Steaua va ataca tot timpul având 50.000 de oameni în spate”, a spus McClaren.

Steve McClaren speră ca terenul de pe Arena Naţională să fie mai bun decât cel de pe Stadionul Steaua, unde s-a jucat în urmă cu doi ani meciul direct dintre cele două echipe. „Sper ca terenul să fie în condiţii bune, iar de data aceasta să îl cureţe de zăpadă, nu ca data trecută. Ar fi ideal să înscriem, dar important este să jucăm bine, pentru ca în retur să avem şansa de a ne califica”, a completat McClaren.

Antrenorul englez crede că peste trei ani Twente va deveni o echipă foarte puternică, asta dacă va reuşi să păstreze actualul lot. „Experienţa din Europa e diferită pentru orice jucător. Europa este dificilă, este specială pentru jucătorii tineri şi asta îi va ajuta să se dezvolte. Dacă îi ţinem împreună pe aceşti jucători, în doi-trei ani vom fi o echipă foarte bună. Acum suntem doar o echipă bună cu jucători tineri şi talentaţi”, a explicat McClaren.

FC Twente a efectuat antrenamentul oficial doar pe o jumătate din gazonul Arenei Naţionale, cel pe care primarul Sorin Oprescu, împreună cu finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-au vizitat vineri, restul fiind acoperit în continuare cu o prelată.

Jucătorii formaţiei olandeze au ieşit la încălzire purtând pe cap căciuli, iar la intrarea pe gazon principala atracţie pentru aceştia a fost cubul de deasupra mijlocului terenului.

În timpul antrenamentului nocturna de pe Arena Naţională a rămas fără curent pentru aproximativ o secundă, însă şedinţa de pregătire a olandezilor nu a fost perturbată.

Partida Steaua Bucureşti – Twente Enschede, contând pentru manşa tur a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22.05, pe Arena Naţională.