Ştiai că arunci cea mai sănătoasă parte din avocado?

Chiar dacă ştiai deja că fructul de avocado conţine grăsimi "bune" şi că este recomandat să îl incluzi în alimentaţia ta, specialiştii ne atrag atenţia că, fără să ne dăm seama, am aruncat cea mai sănătoasă parte din avocado.

05 nov. 2015, 12:28
Ştiai că arunci cea mai sănătoasă parte din avocado?

Fructele de avocado sunt, probabil, unele dintre cele mai ingredibile alimente din toate timpurile – şi nu doar pentru că au un gust atât de bun. Avocado este, în aceeaşi măsură, extrem de benefic pentru sănătatea ta şi remarcabil de util în bucătărie, atunci când vrei să obţii un preparat sănătos.

Având o paletă largă de proprietăţi medicinale, fructul de avocado este bogat în grăsimi sănătoase, luteină, vitamina K şi acid folic, printre alte vitamine şi alţi nutrienţi.

Dar ai realizat vreodată că poate, de fapt, tu arunci cea mai benefică parte din avocado, de fiecare dată când mănânci un astfel de fruct? Nu, nu este vorba de coajă… ci este vorba de sâmburele de avocado.

Sâmburii de avocado înglobează, de fapt, aproximativ 70% dintre beneficiile nutriţionale ale fructului. Iar dacă vei include sâmburii de avocado sau uleiul din sâmburi de avocado în dieta ta, vei găsi astfel o modalitate excelentă de a creşte aportul de antioxidanţi şi nutrienţi.

Alte beneficii ale sâmburelui de avocado

Potrivit „Encyclopedia of Common Naturals Used In Foods, Drugs and Cosmetics”, testele realizate pe şoarecii de laborator au arătat că sâmburii de avocado au proprietăţi anti-tumorale, datorită unei cantităţi mari de flavonoide care sunt concentrate doar în sâmbure.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.