Ştiai că bolile se pot citi în tălpi

Fiecărui organ şi glande din corp îi corespunde o parte din talpa piciorului, numită zonă reflexogenă. În momentul în care una dintre aceste zone devine dureroasă sau prezintă o umflătură, poate indica prezenţa unei afecţiuni în organism.

RomaniaTV.net
29 feb. 2016, 09:28
Ştiai că bolile se pot citi în tălpi

Masarea acestor puncte are nenumărate efecte benefice, ajutând la vindecare. Reflexoterapia sau masarea tălpilor ajută şi la obţinerea echilibrului şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Se crede că această practică îşi are originile în Egiptul Antic, fiind descoperite dovezi în acest sens care datează din anul 2330 î Hr. Cel care a dezvoltat această tehnică a fost medicul american William H. Fitzgerald, în anul 1913, în Statele Unite ale Americii.

Legătura dintre tălpi şi organelle corpului

Potrivit principiilor reflexoterapiei, talpa stângă corespunde organelor situate în partea stângă a organismului, precum inima şi splina, iar cealaltă talpă organelor din partea dreaptă a corpului, ca ficatul şi colecistul.

Citeşte şi  Lucruri pe care maseurul le poate spune despre tine

Degetele de la picioare se află în strânsă legătură cu zona capului şi a gâtului, de aceea sunt cele unde terapeutul insistă dacă o persoană suferă, de exemplu, de migrene. Dacă simţi durere în talpă în zona călcâiului, poate fi vorba despre o problemă cu nervul sciatic.

Arcadei longitudinale a piciorului îi corespund rinichii, intestinele, splina, inima, stomacul, ficatul şi pancreasul. Partea piciorului de sub degetul mare este cea care trebuie să fie masată în cazul afecţiunilor glandei parotide.

Citeşte mai mult pe click!pentrufemei.ro