Ştiaţi că Biblia interzice consumul fructelor de mare? Lista alimentelor permise de Cartea Sfântă

Biblia interzice consumul anumitor alimente considerate necurate. Mulţi dintre credincioşi obişnuiesc să le consume în zilele noastre neştiind de recomandările din Cartea Sfântă.

03 oct. 2022, 18:05
Ştiaţi că Biblia interzice consumul fructelor de mare? Lista alimentelor permise de Cartea Sfântă

Ştiaţi că Biblia interzice consumul fructelor de mare? Şi asta întrucât acestea sunt considerate necurate. În schimb, potrivit Cărţii Sfinte, credincioşii au liber la consumul vietăţilor de apă care au aripi şi solzi.

Din toate vietăţile care sunt în apă, să mâncaţi pe acelea care au aripi şi solzi. Iar pe toate celelalte care n-au aripi şi solzi să nu le mâncaţi. Necurate sunt pentru voi„, se arată în Cartea Sfântă.

@taine.din.scripturi Deuteronom 14:9-10👀 #tainedinscripturi #citestebiblia #crestin #adventistdeziuaasaptea #animalenecurate #peste #fructedemare #familiacrestina ♬ sunet original – Taine din Scripturi

Top 5 alimente din Biblie cu efecte miraculoase

În Biblie, se fac trimiteri la proprietățile medicinale ale alimentelor și ierburilor. Reprezentând sănătatea și longevitatea de la Dumnezeu Atotputernic, importanța dietei și a pregătirii și consumului de alimente a fost adesea văzută ca un act spiritual. Iată un top al alimentelor pe care Biblia le recomandă spre consum.

Citeste si „Dieta” lui Iisus Hristos, descifrată de specialişti. Ce alimente de azi apar şi în Biblie

Măsline și ulei de măsline

În timpul antichității, această marfă prețioasă a fost folosită pentru capacitățile sale de vindecare, pentru gătit, pentru a aprinde lămpile, pentru săpunuri, pentru produse cosmetice și chiar pentru monedă. Uleiul de măsline era considerat atât de sacru pentru cultura antică încât era folosit chiar și pentru a unge regii și preoții. Prin urmare, ebraicul pentru Mesia, Moshiach, înseamnă „uns”.

Rodie

“Căci Domnul, Dumnezeul tău, te aduce într-o țară bună, o țară cu pâraie de apă, de fântâni și izvoare, care curge în văi și dealuri; un pământ de grâu și orz, de viță de vie și smochini și rodii , un pământ de ulei de măsline și miere.” (Deuteronom 8: 7-8)

Pâine de cereale încolțite

Luați grâu și orz, fasole și linte, mei și spelta; puneți-le într-un borcan de depozitare și folosiți-le pentru a vă face pâine . (Ezechiel 4: 9). În Cartea lui Ezechiel, Dumnezeu i-a dat profetului Ezechiel o rețetă pentru ceea ce sa dovedit a fi pâinea perfectă, deoarece știința ne-a arătat recent că creează „proteina completă”, care conține toți aminoacizii esențiali. Principalul motiv pentru care pâinea lui Ezechiel este mai sănătoasă decât alte pâini se datorează faptului că boabele și leguminoasele sunt înmuiate și încolțite, ceea ce le face mai ușor de digerat – și, ca rezultat, este singura pâine care conține alimentele biblice de top.

Miel

Când îl veţi mânca (mielul), să aveţi mijlocul încins, încălţămintea în picioare şi toiagul în mână şi să-l mâncaţi în grabă, căci sunt Paştele* Domnului. (Exod 12:11)

Ierburi amare (coriandru și pătrunjel)

Ei vor mânca carnea în aceeași noapte, prăjită la foc și o vor mânca cu azimă și ierburi amare. (Exodul 12: 8)

Citeste si Fructul-minune care ajută la slăbit și vindecă mai multe afecțiuni. E pomenit și în Biblie și are numeroase beneficii pentru sănătate!