Fructul-minune care ajută la slăbit și vindecă mai multe afecțiuni. E pomenit și în Biblie și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Smochinele au devenit tot mai populare în România. Cun un gust dulce-aromat, acestea se consumă atât proaspete cât și confiate sau uscate.

07 dec. 2021, 22:37
Fructul-minune care ajută la slăbit și vindecă mai multe afecțiuni. E pomenit și în Biblie și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Fructul-minune care ajută la slăbit și vindecă mai multe afecțiuni. Aceste alimente vin la pachet cu numeroase beneficii pentru organismul uman și sunt cunoscute și pomenite încă din Biblie.

Fructul-minune care ajută la slăbit și vindecă mai multe afecțiuni. E pomenit și în Biblie și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Smochinul este unul dintre cei mai vechi arbori cunoscuți, el apărând în numeroase scrieri istorice și religioase. Astfel, beneficiile smochinelor sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Astfel, aceste fructe ajută în curele de slăbire datorită conținutului de acizi grași Omega 3 și Omega 6 care accelerează mobilizarea grăsimilor din țesutul adipos. De altfel, sunt foarte sărace în calorii, glucide și lipide, în ciuda gustului delicios pe care îl au.

Smochinele conțin fibre, care pot contribui la promovarea sănătății digestive prin reducerea constipației și prin faptul că servesc ca sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase care populează intestinul.

Un studiu efectuat pe persoane cu sindrom de colon iritabil cu constipație a constatat că cei care au consumat aproximativ 4 smochine uscate de două ori pe zi au prezentat o reducere semnificativă a simptomelor – inclusiv durere, balonare și constipație – comparativ cu un grup de control.

În urma unor studii s-a constatat că ceaiul din frunze de smochin consumat împreună cu micul dejun poate scădea nevoia de insulină. În luna în care subiecții au băut ceai din frunze de smochin, dozele de insulină ale participanților la studiu au scăzut cu aproximativ 12%. Smochinele pot îmbunătăți valorile tensiunii arteriale și ale nivelul de grăsime din sânge, ceea ce poate spori sănătatea vasculară și poate reduce riscul de boli de inimă. Studiile efectuate au arătat, de asemenea, îmbunătățiri ale nivelului colesterolului total, al colesterolului HDL (bun).

Smochinele sunt des utilizate pentru proprietăţile lor benefice asupra afecţiunilor pielii. Smochinele proaspte pot fi folosite şi pentru prepararea unor măşti faciale. Zdrobiţi cu furculiţa miezul smochinelor. Adăugaţi o linguriţă cu iaurt și aplicaţi amestecul pe faţă, prin mişcări circulare. Lăsaţi să acţioneze 10-15 minute, apoi îndepărtaţi cu apă călduţă.

Citește și: Coaja acestui fruct banal este un adevărat elixir pentru sănătate. Are numeroase vitamine și antioxidanți și protejează sistemul imunitar! Iată ce trebuie să știi