Strigător la cer. Un copil de 7 ani cântăreşte doar 9 kilograme VIDEO

Caz şocant în Maramureş, unde un băieţel de 7 ani a ajuns la spital cu o greutate de doar 9 kilograme. Starea copilului i-a şocat chiar şi pe medici. La această vârstă, micuţul trebuia să cântărească în mod normal 25 de kilograme. Reprezentanţii Protecţiei Copilului au demarat o anchetă, iar mama băiatului riscă să fie decăzută din drepturi.

RomaniaTV.net
07 iun. 2013, 06:42
Strigător la cer. Un copil de 7 ani cântăreşte doar 9 kilograme VIDEO

Cazul a fost descoperit de asistenţii sociali din localitatea Vişeul de Sus, informează România TV. Aceştia au rămas şocaţi când au văzut că băieţelul era doar piele şi os. Astfel, au decis să-l ducă de urgenţă la spitalul din Baia Mare, unde a şi rămas internat.

„La vârsta de 7 ani ar fi trebuit să aibă în jur de 25 de kilograme, el are 9 kilograme. Deci este o malnutriţie severă. Este un copil neglijat şi psihoefectiv, clar”, a spus Irina Mătieş, medic pediatru.

Copilul provine dintr-o familie dezorganizată şi mai are o soră în vârstă de 10 ani. Protecţia Copilului Maramureş a deschis o anchetă în acest caz. „Se află în situaţie de risc major, fiind neglijat de reprezentantul legal. Copilul provine dintr-o familie monoparentala, mama fiind la rândul ei încadrată cândva cu grad de handicap neuropsihic, are o condiţie modestă”, a spus Raul Dromerschi, șef Serviciu Abuz și Neglijență DGASPC Maramureș.

Copilul suferă şi de un retard psihic şi locomotor. Tocmai din această cauză, micuţul nu poate mânca singur. El avea nevoie de grija permanentă a mamei.