Ştii când şi ce să mănânci? Cum ne afectează alimentaţia şi care sunt cele mai sănătoase mese

În lumea extrem de agitată în care trăim, majoritatea oamenilor uită să acorde atenţia necesară alimentaţiei şi mănâncă dezordonat sau chiar sar peste mese.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 14:40
Ştii când şi ce să mănânci? Cum ne afectează alimentaţia şi care sunt cele mai sănătoase mese

Pentru fiecare oră care trece de la micul dejun, valoarea nutriţională a mâncării scade cu câte 1,7 la sută, iar cina este cu 15,9 la sută mai puţin sănătoasă decât micul dejun.

Datele a 7,68 milioane de însemnări despre mâncare, din peste 50 de ţări, au condus la rezultatele unui studiu care arată cum ar trebui să ne hrănim, conform Daily Mail.

Servirea micului dejun este atât de importantă întrucât oricine ia această masă are garantată o zi cu o dietă mai sănătoasă. Studiul precizează că cei care servesc micul dejun sunt cu 12,3 la sută mai sănătoşi decât oamenii care sar peste această masă.

Nici salatele mari de la prânz în locul unui mic dejun nu sunt recomandate.

Peste jumătate dintre cei interviaţi, 57 la sută, au spus că „mănâncă orice”, dar cei 15,9 care au grijă de dieta lor sunt mult mai sănătoşi. Vegetarienii şi veganii sunt cu 22,4 la sută mai sănătoşi decât oamenii care se hrănesc în alte moduri.

Cea mai bună soluţie pentru a fi sigur că mănânci sănătos este să găteşti acasă, informează sursa citată.

Studiul a arătat că oamenii mănâncă cel mai neglijent vinerea, în timp ce marţea au cea mai sănătoasă cină a săptămânii.