Ştii ce conţine HALVAUA? 39% din produsele analizate au în conţinut E-uri

Publicat: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016 11:31 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016 11:59 // Sursa: romaniatv.net

În perioada postului, multe persoane consumă halva. Aceasta este gustoasă şi aromată, însă consumatorii trebuie să fie atenţi la etichetă. O parte din aceste produse conţin E-uri.

Foto: internationalgoodsdepot.com

Au fost analizate 13 produse tip halva, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 4 producători / furnizori / distribuitori: Mega Image SRL, Darinne Distribution SRL, Melaz Trading Company SRL, Bio Logistic & Distribution Partner SRL, potrivit unui comunicat Infocons.

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieşit faptul că, în ceea ce priveşte numărul de E-uri, din cele 13 tipuri de produse studiate, doar 5 produse conţin E-uri.

  • 61% din produsele studiate nu conțin E-uri;
  • 31% din produsele studiate conțin 1 E;
  • 8% din produsele studiate conțin 3 E-uri.

Mai puţin de jumătate din produsele studiate au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs. Pe toate etichetele produselor studiate este menționată valoarea energetică, iar aceasta variază de la 539 kcal/100g până la 600 kcal/100g.

În ceea ce privește conținutul de sare, acesta este menționat pe eticheta unui singur produs, în valoare de 0.1 g/100g.

Doar 46.15% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, printre acestea enumerându-se: susan, alune, nuci, migdale, arahide, alte frcute cu coajă.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. - International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie facută în cunoștință de cauză. Studiul a fost realizat în perioada 30 Martie - 5 Aprilie 2016, pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip halva existente pe piața românească.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor - membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Citeşte şi Ce conţine VOPSEAUA de OUĂ. 14% dintre produsele analizate au în conţinut 10 E-uri

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
E-uri halva halva e-uri infocons sănătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 apr 14:04
...67vw, (max-width: 984px) 60vw, (max-width: 1362px) 62vw, 840px" /> Citeste tot materialul aici Post-ul ...
23 apr 11:58
... În perioada postului, multe persoane consumă halva. Aceasta este gustoasă şi aromată,...
23 apr 11:47
...gustoasă şi aromată, însă consumatorii trebuie să fie atenţi la etichetă. O parte din aceste produse conţin E-uri. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
23 apr 11:39
...trebuie să fie atenţi la etichetă. O parte din aceste produse conţin E-uri. Citește mai departe… Citeste mai departe: Ştii ce conţine HALVAUA? 39% din produsele analizate au în conţinut E-uri...
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H