„Stii de Hepatita C”, campanie natională de informare asupra cauzelor şi efectelor infectarii cu virusul hepatic de tip C

"Stii de Hepatita C", campanie natională de informare asupra cauzelor şi efectelor infectarii cu virusul hepatic de tip C, care se desfăşoară la România TV, nu se adreseaza neaparat acelor oameni care stiu ca au contractat Hepatita C, ci se adreseaza celor mult mai numerosi care nu au auzit de aceasta boala, care nu cunosc gravitatea acesteia, nu stiu cum se transmite si nici daca au factori de risc in jur, celor care nu stiu cum sa afle daca sunt bolnavi.

RomaniaTV.net
11 apr. 2018, 14:10
„Stii de Hepatita C”, campanie natională de informare asupra cauzelor şi efectelor infectarii cu virusul hepatic de tip C

In anul 2013 intr-un discurs in care a desemnat 28 Iulie ca fiind Ziua Mondiala impotriva Hepatitei, presedintele de atunci al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a spus: ” Hepatita virala este o epidemie silentioasa si nu o putem invange decat daca rupem tacerea. Acum este momentul sa invatam care sunt factorii de risc, sa vorbim cu membrii familiei, prietenii si vecinii care ar fi intr-o asemenea situatie, precum si cu profesionistii din sanatate, ca sa ne invete strategiile pentru a ramane sanatosi”.

Campania noastra spune celor multi ca Hepatita C nu are semne, dar este o boala grava, progresiva, ce duce la ciroza sau cancer hepatic. Mai spune ca Hepatita C este acum vindecabila dar trebuie intai sa vezi daca o ai.

Daca identifici factori de risc, adreseaza-te medicului tau si el iti va propune un test simplu numit „Anticorpi anti HCV”, care indica infectia cu virus C.

Suna la 021 9921 si vei afla ce trebuie sa faci!

Acum Stii de C!