Ştirea care face înconjurul lumii: s-a spânzurat cu cordonul halatului de la baie. Reacţii contradictorii

Sinuciderea săptămâna trecută a maestrului bucătar Anthony Bourdain într-un hotel din Alsacia (Franţa) a lăsat în stare de şoc o lume întreagă. Potrivit primelor detalii ale anchetei, celebrul chef american a fost găsit spânzurat în baie cu cordonul halatului său, relatează online ABC.

11 iun. 2018, 13:21
Ştirea care face înconjurul lumii: s-a spânzurat cu cordonul halatului de la baie. Reacţii contradictorii

Karen Reynolds, responsabilă a CNN şi colaboratoare a lui Bourdain la programul ”Parts Unknown”, a împărtăşit revistei People emoţia profundă pe care o resimt toţi colegii săi de la acest post de televiziune: „Nu ne putem explica cum s-a întâmplat. Săptămâna trecută am lucrat cu el şi părea fericit şi plin speranţă faţă de episodul din Hong Kong…”.

Trupul lui Anthony Bourdain a fost găsit într-o cameră de hotel din Strasbourg, Franţa, unde celebrul chef american se afla pentru a pregăti următorul episod din emisiunea pe care o prezenta pentru CNN.

Este episodul pe care îl realiza actriţa şi regizoarea italiană Asia Argento (42 de ani), iubita maestrului bucătar din 2016, care a prezentat recent la Cannes premiul Cesar pentru cea mai bună interpretare feminină şi pe care Bourdain a susţinut-o în campania sa împotriva lui Harvey Weinstein, pe care actriţa l-a acuzat că a violat-o în 1997.

Într-un text postat pe contul său de Instagram, Asia Argento descrie lovitura pe care o reprezintă tragica pierdere a lui Anthony Bourdain, care a murit la 61 de ani: „Anthony se dăruia cu totul în tot ceea ce realiza. A fost un spirit strălucit şi lipsit de teamă care i-a inspirat pe mulţi. Era dragostea, stânca şi protectorul meu. Sunt mai mult decât distrusă”, a scris actriţa.

Este un mister ce i-a putut trece prin cap celui care odinioară era numit „l’enfant terrible” al artei culinare. Prietenul său apropiat şi coleg Ludo Lefebvre, cu care Bourdain împărtăşea tatuaje identice, a oferit o oarecare pistă: „Îi era foarte greu să se împace cu ideea că frumoasa şi brutala sa onestitate trebui să trăiască cu durerea şi agonia pe care le impun depresia”.

Înainte de relaţia sa cu Asia Argento, Bourdain a fost căsătorit de două ori. Mai întâi cu Nancy Putkoski, iubita sa din tinereţe cu care s-a căsătorit în 1985 şi de care a divorţat în 2007. A doua lui soţie a fost italianca Ottavia Busia, cu care s-a căsătorit în 2007, la câteva săptâmâni după ce s-au cunoscut. În acelaşi an s-a născut Ariana, singurul său copil.

Cuplul Busia-Bourdain părea trainic şi solid, pe amândoi îi unea dragostea pentru bucătărie, dar şi pentru jiu-jitsu, artele marţiale japoneze. Însă faptul că petrecea 250 de zile departe de casă, a pus capăt relaţiei lor.