Stolojan dezaprobă protestele. Ce spune fostul premier despre un guvern de tehnocraţi

Fostul premier, Theodor Stolojan, europarlamentar al PDL, a declarat duminică că organizarea de alegeri anticipate în 2012, ca şi prelungirea protestelor şi degenerarea în acţiuni violente ar pune Guvernul în imposibilitatea de a continua reformele asumate prin Acordul cu FMI, BM şi CE.

RomaniaTV.net
22 ian. 2012, 13:46
Stolojan dezaprobă protestele. Ce spune fostul premier despre un guvern de tehnocraţi

„Dar domnilor Antonescu şi Ponta nu le pasă de asta, lor le pasă numai de ceea ce se va întâmpla cu ei, iar problema lor este că nu vor scoate mai multe de 50%. Asta este singura problemă importantă pentru domnii Ponta şi Antonescu”, a afirmat Stolojan, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă s-ar impune guvern de tehnocraţi, Stolojan a răspuns negativ. El a arătat că România nu este în situaţia Italiei şi a Greciei, unde s-au format guverne de tehnocraţi tocmai pentru că guvernele politice nu au putut să ia măsurile cerute de partenerii internaţionali.

„Nu vedem raţiunea (unui guvern tehnocrat – n.r.), pentru că acest guvern a demonstrat că a luat măsurile necesare pentru a stabiliza România, a demonstrat că poate face un management economic”, a adăugat Stolojan.

În ceea ce priveşte remanierea Guvernului, Stolojan, a precizat că acesta este atributul premierului, „el trebuie să îşi facă analizele şi să ia deciziile”.

Întrebat ce ar trebui să facă Executivul în legătură cu protestele de stradă din ultimele zile, Stolojan a replicat: „Guvernul face ceea ce trebuie la ora actuală, intensificând dialogul cu societatea civilă şi cu reprezentanţii opoziţiei”.

El a mai afirmat, referindu-se la sesiunea extraordinară a Parlamentului şi la eventualele solicitări ale USL, că, dacă opoziţia rămâne cantonată în a revendica demisia Guvernului, acesta are o responsabilitate faţă de programul de guvernare şi „va trebui să ducă la capăt mandatul de guvernare”.

Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară, pentru două zile, în 23 ianuarie, de la ora 13.00 şi în 24 ianuarie, de la ora 11.00. Sesiunea extraordinară a fost convocată la solicitarea grupurilor PSD şi PNL, în contextul manifestaţiilor din stradă.

La dezbaterea din Parlament privind situaţia politică actuală, care se va desfăşura în 23 ianuarie, premierul Emil Boc va avea un punct de vedere, iar grupurile parlamentare îşi vor exprima ulterior poziţiil