Stolojan: Ponta poate scrie cui doreşte. Mai bine ar pune mâna să îndeplinească recomandările CE

Theodor Stolojan a reacţionat, miercuri, la scrisoarea pe care Victor Ponta a transmis-o şefului Comisiei Europene, declarând că premierul ar trebui mai degrabă să îndeplinească recomandările Bruxelles-ului. Mai mult, europarlamentarul PDL l-a acuzat pe premier că nu are nicio credibilitate în faţa instituţiilor europene.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 13:16
Stolojan:  Ponta poate scrie cui doreşte. Mai bine ar pune mâna să îndeplinească recomandările CE

Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan a declarat miercuri că Victor Ponta, în loc să îi trimită scrisori lui Jose Manuel Barroso, ar trebui ,,să pună mâna” şi să ducă la bun sfârşit cele 11 recomandări pe care le-a primit din partea Comisiei Europene.

,,Am înţeles că domnul Ponta a afirmat că vrea să trimită sau a trimis o scrisoare preşedintelui Barroso, cu privire la modul în care PDL nu respectă deciziile CCR. În loc să trimită scrisori instituţiilor europene trebuie să pună mâna să aducă la îndeplinire integral cele 11 recomandări făcute de către Comisia Europeană cuprinse în acel raport de monitorizare şi control pentru România”, afirmat europarlamentarul democrat-liberal, precizând că, în opinia sa, demersul primului ministru nu va avea niciun  rezultat:

,,Domnul Ponta poate trimite câte scrisori doreşte dânsul la preşedintele CE şi la cine mai doreşte, nimeni nu va putea reface credibilitatea României vis-a-vis de ce scrie în aceste declaraţii ale preşedintelui Barroso. Credibilitatea dânsului în faţa instituţiilor europene, a celorlalte state membre este compromisă exact de acest fapt al încercării de ascundere a unui fapt, plagiatul sub diferite forme pentru că în ţările cu democraţie solidă, cu valori şi cu principii, fapta de a ascunde este mai gravă decât fapta pe care ai comis-o, plagiatul. Asta nu înţelege domnul Ponta”.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că i-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare în care prezintă ultimele evenimente legate de referendum, precum şi faptul că deciziile Curţii Constituţionale nu sunt respectate de membrii PDL, anume tocmai de către cei care reclamau încălcarea legii.