STOP FUMAT! Cum să ajuţi un fumator să renunţe la viciu

Nu este de ajuns sa spui stop fumat si gata te trasnformi intr-o persoana care uraste tigarile. Unii spun ca este nevoie de multa vointa pentru a nu mai fuma. Altii sustin contrariul: iti zici stop fumat si pentru cateva minute sau ore viata ia o alta turnura. Marele scriitor Mark Twain a declarat ca „sa renunti la fumat e cel mai usor lucru din lume. Stiu asta pentru ca am facut-o de mii de ori”.

RomaniaTV.net
05 iul. 2017, 06:35
STOP FUMAT! Cum să ajuţi un fumator să renunţe la viciu

Provocarea nu este sa renunti la fumat, ci sa devii un nefumator. Pare doar o diferenta de nuanta insa este vorba despre un nou stil de viata. Nu este de ajuns sa spui stop fumat si, la cateva minute dupa ce ai stins tigara, sa tanjesti dupa un fum. E nevoie de ajutorul familiei pentru ca tigarile sa devina o amintire. Iata cateva sfaturi despre ce trebuie sa faca sau sa nu faca familia si prietenii pentru ca un fumator sa spuna pentru totdeauna Stop fumat!

OFERA-I EX-FUMATORULUI TOT SUPORTUL DE CARE ARE NEVOIE CA SA SPUNA DEFINITIV STOP FUMAT 

Respecta faptul ca cel care renunta este la conducere. Este vorba despre stilul sau de viata, el este cel care are o provocare de infruntat, nu tu. Intreaba persoana respectiva daca vrea ca tu sa o intrebi regulat despre cum se simte. Spune-i ca esti alaturi de ea si ca poate oricand sa apeleze la tine in cazul in care are nevoie de vorbe de incurajare. Ajuta-l pe cel care a renuntat la fumat sa aiba ceva langa el care sa-l ajute sa depaseasca momentele dificile: o bomboana, o guma sau cateva legume proaspete in frigider.

PETRECE TIMP ALATURI DE CEL CARE TOCMAI SPUS STOP FUMAT, ASTFEL INCAT SA UITE DE TIGARI

Petrece timp alaturi de proaspatul nefumator, implicati-va impreuna in activitati care sa-l ajute sa uite de tigari: mergeti la un film, plimbati-va sau inchiriati cate o bicicleta pentru o scurta plimbare.

CITESTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR.RO.