Strănepoata lui Avram Iancu a ajuns pe străzi. A fost medicul lotului de gimnastică, dată afară când Bela Karoly a fugit în SUA

Liliana Rodica Trif spune că este urmașa lui Avram Iancu și că deși este absolventă a două facultăți locuiește pe stradă.

25 dec. 2019, 12:56

Liliana Rodica Trif o bătrână care de mai bine de un an doarme pe străzi în Cluj Napoca, a fost descoperită de Gazeta de Cluj. Femeia se prezintă a fi strănepoata lui Avram Iancu, fost medic, iar acum, la bătrânețe a ajuns să se lupte în instanță pentru a-și recupera locuința.

Liliana Rodica Trif spune că mama sa a fost psiholog, iar tatăl a fost ani de zile președintele Tribunalului Cluj, fiind și consilier la Curtea de Apel Cluj, însă la un moment dat a fost retrogradat la funcţia de contabil de bancă pentru că a refuzat să intre în partid şi să facă politică.

Citeşte şi Mesaje obscene şi urarea „Trăiască Ungaria”, scrise pe casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş

Liliana Trif spune că, la rândul ei, a refuzat să intre în partid, astfel că a ajuns să locuiască la Deva unde a stat până în 1982, când a fugit Bela Karoly în America. În acea perioadă, Liliana Trif era medic al lotului școlii de gimnastică a României. După fuga antrenorului Bela Karoly, Liliana Trif a trebuit să se întoarcă la Cluj, unde a locuit într-o casă naționalizată, la o doamnă, pe care spune că a îngrijit-o pânî când aceasta a murit. În urmă cu câțiva ani, fostul medic a fost data în judecată de un urmaș al foștilor propietari și, într-un final, a fost evacuată din casă. „Într-o dimineață a sunat cineva la ușă: era executorul și vreo zece oameni care spuneau că mă evacuează, fără să mă înștiințeze în prealabil. M-au scos de acolo cu o plasă în mână în care aveam mâncare. M-au dat afară!”, povestește Liliana Trif.

Liliana Trif, strănepoata lui avram Iancu, locuiește pe străzi: „Asta e România”

Bătrâna a fost descoperită pe străzi de jurnaliștii de la Gazeta de Cluj, iar povestea ei i-a impresionat. A ajuns să locuiască și în stradă și spune dezamăgită că „asta e România!”. „Am două facultăți terminate cu 10 și am ajuns în stradă, iar un plutonier cu șapte clase ia într-o lună pensie cât iau eu în jumătate de an”, mai spune femeia, care pe perioada iernii, după ce povestea ei a apărut în presa locală, a fost găzduită de o „doamnă cu suflet mare”.