Furtuni puternice şi vijelii în peste jumătate de ţară. ANM a emis avertizare COD PORTOCALIU

Meteorologii anunţă ploi torenţiale, cu descărcări electrice şi grindină, şi vijelii pentru următoarele două zile în peste jumătate de ţară.

15 iun. 2021, 10:25
Furtuni puternice şi vijelii în peste jumătate de ţară. ANM a emis avertizare COD PORTOCALIU

Meteorologii anunţă că vremea răcoroasă cu furtuni puternice se va menţine până la sfârşitul săptămânii. Marţi a fost emisă ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN.

„În intervalul 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00, local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp.

Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 15 iunie. Vremea se încălzeşte, dar nu scăpăm de ploi şi descărcări electrice

De asemenea, a fost emisă AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU pentru interval 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00. Se vor semnala furtuni puternice în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei.

„În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Ninsori la munte în toiul verii. Vreme extremă în România VIDEO


loading...
Partenerii noștri