Străzi blocate în Capitală până la sfârşitul lunii, pentru filmul „Moromeţii 2”

Mai multe străzi din Bucureşti vor fi blocate, începând de marţi până pe 29 octombrie, pentru filmarea peliculei „Moromeţii 2”, anunţă, într-un comunicat de presă Brigada de Poliţie a Capitalei.

17 oct. 2017, 13:15
Străzi blocate în Capitală până la sfârşitul lunii, pentru filmul „Moromeţii 2”

Miercuri, între orele 8.00 şi 16.00, filmările vor avea loc pe Strada Sfânta Ecaterina. Pentru buna desfăşurare a filmărilor, va fi restricţionat, cu intermitenţe, traficul rutier şi pietonal din zonă, conform sursei citate.

În cursul zilei de duminică, între 16.00 şi 21.00, se vor face filmări pe Strada Doamnei la intersecţia cu Strada Ion Ghica.

„Pentru buna desfăşurare a filmărilor, va fi restricţionat, cu intermitenţe, traficul rutier pe segmentul cuprins între intrarea de pe Strada Doamnei şi accesul în Camera de Comerţ şi la intersecţia dintre Strada Doamnei cu Strada Blănari, precum şi pe Strada Ion Ghica, în dreptul Bisericii Sfântul Nicolae”, conform sursei menţionate.

Brigada mai anunţă şi că, în 28 octombrie, în intervalul orar 9.00 – 14.00, filmarea se va desfăşura în zona Bibliotecii Centrale Universitare şi a Muzeului Naţional de Artă. Pentru buna desfăşurare a filmărilor, va fi restricţionat, cu intermitenţe, traficul rutier pe Calea Victoriei, segmentul de drum dintre Stradsa C.A. Rosetti şi Strada Dem I. Dobrescu.

Între orele 14.00 şi 20.00, va fi restricţionat traficul rutier pe Strada Boteanu şi pe benzile de circulaţie dinspre Bulevardul Magheru spre Calea Victoriei, pe Strada Dem I. Dobrescu (traficul va fi restricţionat, cu intermitenţe, aproximativ trei minute, pe durata filmării, circulaţia fiind deviată pe străzile adiacente).

În data de 29 octombrie, între orele 10.00 – 19.00, echipa de filmare se va afla pe Strada Boteanu, la intersecţia străzilor Boteanu şi Dem I. Dobrescu. Astfel, va fi restricţionat traficul rutier pe Strada Boteanu şi pe benzile de circulaţie dinspre Bulevardul Magheru spre Calea Victoriei, pe Strada Dem I. Dobrescu (traficul va fi restricţionat, cu intermitenţe, aproximativ trei minute, pe durata filmării, circulaţia fiind deviată pe străzile adiacente).

„Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să se facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi”, conform sursei menţionate.

Filmările la pelicula „Moromeţii 2″ au reînceput în septembrie. Până la acest moment, acestea s-au desfăşurat în aceeaşi casă şi în acelaşi sat – Talpa, din judeţul Teleorman – în care a fost turnat şi primul film, în anul 1985.

Pentru a filma acest lungmetraj, casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu, care s-a folosit de schiţele şi imaginile celei vechi. De asemenea, scene importante vor fi turnate la Bucureşti, dar şi la Slatina.

Din distribuţia filmului vor face parte Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete), Iosif Pastina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Ralea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.