Streinu Cercel avertizează: „Coronavirusul se transmite relativ simplu. În România nu mai sunt măşti şi costume de protecţie”

Managerul Institutului Matei Balş, profesorul Adrian Streinu-Cercel, a anuţat că în România nu mai sunt măști și costume de protecție. De asemenea, medicul a vorbit şi despre modul de transmitere al coronavirusului. 

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 09:35
Streinu Cercel avertizează: „Coronavirusul se transmite relativ simplu. În România nu mai sunt măşti şi costume de protecţie”

„Avem kituri de testare, toate cele cinci spitale nominalizate prin ordin de ministru să managerieze situaţia au kituri. Că sunt multe, că sunt puţine… un kit are 150 de teste. Pe măsură ce se consumă intră în procedura de achiziţie locală. Problema e a măştilor şi a costumelor de protecţie. Aici intervine procedura de achiziţie în regim de urgenţă pentru că, nemaifiind pe teritoriul României, trebuie importate”, a declarat profesorul Streinu – Cercel, la Digi 24.

Coronavirusul se transmite relativ simplu, a spus Streinu-Cercel. Medicul a subliniat că trebuie să ne spălăm des cu apă şi săpun, să evităm să mai ducem mâna la faţă.”Ce fac apa şi săpunul nu face nicun dezinfectant”.

Întrebat despre perioada de carantină pentru persoanele care vin din zonele afectate, Streinu-Cercel a precizat că încă sunt luate în calcul cele 14 zile, deşi sunt discuţii că aceasta ar trebui să fie mai lungă.

„Persoanele care vin din zonele afectate se autoizolează la domicliu şi anunţă DSP.

Măsurile pentru carantină sunt obligatorii, nu e zonă de discuţie. Lumea să ştie că se poate duce să facă aprovizionarea, dar să ţină legătura cu DSP privind starea de sănătate”, a adăugat medicul.