Strigăt disperat de durere. Un britanic veghează lângă patul iubitei sale rănită grav în Colectiv

Logodnicul britanic al unei tinere românce rănite în incendiul din clubul Colectiv a mărturisit că se teme că iubita lui va muri, dacă nu va fi transferată pentru tratament în Marea Britanie.

12 nov. 2015, 09:40

Logodnicul unei fete rănite grav în incendiul Colectiv face un apel disperat. Dwain Mensah, iubitul româncei Elsa Albu, a desclarat că autorităţile britanice au anunţat că vor suporta cheltuielile pentru tratamente medicale în Regatul Unit pentru ea, însă nu îi vor asigura şi transportul, care se ridică la 50.000 de lire sterline.

„Tuturor celor transferaţi săptămâna trecută li s-a spus că statul român va suporta cheltuielile, însă am auzit luni că oficialii români reevaluează fondurile pentru transferuri. Prietenii ei au murit, iar fratele ei a suferit arsuri grave, până la os”, a spus Dwain Mensah, care se află lângă patul de spital al tinerei, încă de la data tragediei. Elsa a suferit arsuri grave şi se află în comă indusă”, a spus britanicul, potrivit romanialibera.ro.

Elsa Albu, născută în România, dar rezidentă în Marea Britanie de 11 ani, şi-a sărbătorit ziua de naştere în clubul Colectiv, în 30 octombrie, alături de prieteni şi de fratele ei, Adrian Albu.

Prietena Elsei a murit în urma incendiul din Clubul Colectiv. Mimi Voicu a fost stilista trupei Goodbye To Gravity si a lucrat la compania multinationala Oracle, iar prietenii o descriu ca fiind „fata care nu stia sa fie suparata”.

In seara tragediei se afla la concertul prietenilor ei, carora pe pregatea si tinuta de scena. Din nefericire, ea a ajuns la spital cu arsuri pe 80% din suprafata corpului, cu traheea aproape distrusa de funinginea fierbinte si cu corneea afectata grav. Intubata si sedata, Mimi a rezistat pana duminica dimineata, cat sa apuce s-o vada si parintii, veniti sambata in tara.