Strigătul de ajutor al unui tată șomer către compania de electricitate: „Vă rog, nu-mi tăiați curentul, sunt singur cu fiicele mele”

Un tată șomer a lăsat un bilet companiei de electricitate prin care implora să nu fie lăsat fără curent, pentru că a rămas fără loc de muncă și e nevoit să aibă grijă de unul singur de fiicele sale.

14 sept. 2023, 11:49
Strigătul de ajutor al unui tată șomer către compania de electricitate: „Vă rog, nu-mi tăiați curentul, sunt singur cu fiicele mele”
Mesajul unui tată șomer către compania de electricitate

Mesajul înduioșător al unui tată șomer. Xavier, Rubilar, angajatul unei companii de electricitate, a fost desemnat să întrerupă furnizarea de curent electric către unul dintre clienții săi din cauza neplății facturilor. Însă, atunci când a ajuns la locuința bărbatului, a găsit un bilet.

Biletul îi implora pe cei de la compania de electricitate să nu întrerupă curentul, menționând că tatăl casei a rămas șomer și este singurul responsabil pentru îngrijirea celor două fiice ale sale.

Citește și: Sătul de întârzierile constante ale soţiei, un bărbat a abandonat-o pe aeroport şi a luat singur avionul: „Să se înveţe minte!”

„Vă rog, nu-mi opriți lumina. Mi-am pierdut locul de muncă, sunt singur cu cele două fiice ale mele. Voi plăti cât de repede voi putea”, scria în bilet.

Angajatul a renunțat imediat la întreruperea furnizării curentului și a căutat o soluție pentru a ajuta familia aflată în dificultate. Cu sufletul mișcat de povestea acestui tată, a decis să împărtășească biletul și povestea în rețelele sale de socializare, cerând sprijinul comunității pentru a-i veni în ajutor.

Inițiativa s-a transformat într-o adevărată mișcare de solidaritate. Rubilar a făcut o strângere de fonduri pentru a ajuta familia, distribuind mesajul contactelor sale și pe rețelele de socializare. Acesta a explicat că va păstra anonimatul și confidențialitatea pentru bărbatul nevoiaș.

„El nu știe nimic și nici nu va ști cine l-a plătit, dar va găsi un cadou frumos pentru Ziua Tatălui”, a spus angajatul.

Citește și: Un tânăr s-a îmbogăţit într-un an după ce a lucrat în două locuri concomitent: „Principalul dezavantaj a fost lipsa vieții sociale”

Povestea a devenit virală și a inspirat mii de oameni să ofere ajutor. Oamenii au fost profund mișcați de situația tatălui și au contribuit cu donații generoase. În doar câteva zile, campania de strângere de fonduri a reușit să strângă până la 49.729 de pesos argntinieni (puțin peste 400 de euro), depășind cu mult suma necesară pentru datorii.

Tatăl a fost recunoscător și emoționat. În timp ce primea banii, nu și-a putut stăpâni lacrimile de bucurie și a simțit că nu este singur.  Gestul angajatului companiei de electricitate și generozitatea comunității au schimbat viața acestui tată și a celor două fiice ale sale.