Un tânăr s-a îmbogăţit într-un an după ce a lucrat în două locuri concomitent: „Principalul dezavantaj a fost lipsa vieții sociale”

Un tânăr în vârstă de 31 de ani a reușit să câștige o sumă fabuloasă de la două locuri de muncă.

13 sept. 2023, 13:56
Un tânăr s-a îmbogăţit într-un an după ce a lucrat în două locuri concomitent: „Principalul dezavantaj a fost lipsa vieții sociale”

Acesta a recunoscut că perioada pandemiei a fost una benefică pentru el deoarece s-a putut focusa doar pe muncă.

Povestea tânărului de 31 de ani cu două locuri de muncă

„M-am mutat în Midwest din Downey, California, chiar înainte de pandemie, deoarece costul vieții în Los Angeles era astronomic. Sunt analist de asigurare a calității (QA) și, chiar dacă slujba mea din LA era la doar 15 mile distanță, timpul petrecut în trafic era aproape de două ore într-o singură direcție.

Citește și Doi tineri au plătit 4.000 de euro pentru două cafele de la Starbucks. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva

În momentul în care am ajuns în Dakota de Nord, am fost mai fericit. În iulie 2021, am fost angajat de o companie de recrutare IT și dezvoltare personalizată de software. Două luni mai târziu, am obținut o a doua slujbă cu normă întreagă la GreatAmerican Financial Services. Aici am început să lucrez simultan la ambele slujbe.

La apogeul carierei mele cu două joburi, câștigam 211.200 de dolari pe an, mai mult decât mi-am imaginat vreodată pentru mine”, a povestit tânărul pentru businessinsider.com.

Şi-a sacrificat viaţa socială, dar nu are niciun regret: „Sună cam mult când spun că lucram 16 ore pe zi, dar nu este așa”

Tânărul a considerat că viața lui socială nu se poate dezvolta în niciun fel în contextul izolării impuse de pandemie, aşa că a încercat să-şi investească tot timpul în muncă pentru a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și financiar.

„Sună cam mult când spun că lucram 16 ore pe zi, dar nu este așa. Nu durează atât de mult timp pe cât crezi, datorită automatizării. De exemplu, într-o zi obișnuită, aș fi putut începe cu întâlniri consecutive pentru fiecare slujbă, ceea ce ar fi durat o oră.

Principalul dezavantaj al dublei ocupări constă în lipsa vieții sociale.Acest lucru nu a avut atât de multă importanță în timpul pandemiei, dar după ce ambele contracte mi-au expirat anul acesta, mă bucur de o mai bună echilibrare între viața personală și cea profesională. Great America și-a dizolvat echipa în ianuarie, iar în februarie am fost concediat de la First Republic din cauza falimentului băncii.

Citește și Germanii nu cred că mai merită să muncească, după ce guvernul a mărit ajutoarele sociale

Eram foarte stresat din cauza situației financiare, deoarece tocmai cumpărasem o casă și nu mă așteptam să pierd ambele slujbe în decurs de o lună. La sfârșitul lunii martie, am găsit un alt post ca inginer de automatizare QA și mă bucur de o mai bună echilibrare între viața personală și cea profesională având doar această slujbă.În plus, am înființat ForgeQA, o companie de recrutare care își propune să aducă mai multă vizibilitate industriei QA și să trateze analiștii de asigurare a calității așa cum aș vrea să fiu tratat. Dar după ce am lucrat cu normă întreagă la două slujbe timp de aproximativ doi ani, câștig suficient de bine încât să nu mai am nevoie să lucrez la două slujbe cu normă întreagă”, a explicat tânărul pentru sursa citată.

Este un exemplu pentru toți tinerii care vor să se dezvolte astfel dacă sunt dispuși să își sacrifice viața socială.