Structurile subordonate MAI sting lumina pentru a face economie. Noi reguli pentru reducerea facturilor la curent

Premierul Nicolae Ciucă a cerut în ultima ședință de guvern ca în termen de două săptămâni instituțiile din subordine să prezinte un plan cu măsurile de reducere a consumului de energie și gaze. "La ședința de peste două săptămâni să avem acest plan și să fim un exemplu cu privire la reducerea risipei la nivelul statului”, a cerut premierul Nicolae Ciucă. Ministerul de Interne a fost printre primele instituţii din subordine care au răspuns apelului.

15 sept. 2022, 14:00
Structurile subordonate MAI sting lumina pentru a face economie. Noi reguli pentru reducerea facturilor la curent

Conducerea MAI a transmis o circulară către instituţiile din subordine în care cere să fie redus consumul de energie. Documentul transmis de MAI prevede ca în spațiile comune să se utilizeze pe cât posibil iluminatul natural, funcționarea aparatelor de aer condiționat să se facă după un orar stabilit de fiecare unitate, care va fi corelat cu evoluția temperaturilor mediului ambiant (temperatura exterioară să fie mai mare de 25 de grade), potrivit euronews.ro.

Citeşte şi: Premierul Ciucă bate cu pumnul şi schimbă becurile în ministere: „Mai aveţi termen până la şedinţa viitoare, pe 21 septembrie”

De asemenea, se interzice utilizarea aparatelor de aer condiționat cu fereastra deschisă și se va monitoriza permanent consumul de energie electrică de către administratorii/responsabilii de imobile/personalul din serviciul de zi pe unitate și întreruperea funcționării instalațiilor electrice în afara programului.

Se va efectua verificarea periodică a stării tehnice și a modului de funcționare al instalațiilor proprii de alimentare cu energie electrică și se vor remedia în cel mai scurt timp eventualele defecțiuni apărute.

Citeşte şi: Lemnele de foc, alternativa la încălzirea cu gaze. Romsilva va majora volumul de lemn oferit populaţiei, în contextul cererii foarte mari

Mai mult, se vor înlocui etapizat corpurile de iluminat clasice cu sisteme de iluminare economice – lămpi fluorescente compacte, lămpi cu tuburi fluorescente sau diode emițătoare de lumină.

1663226934-anexa-circulara-reducere