Studenţii iranieni au luat cu asalt ambasada britanică din Teheran – VIDEO

Numeroşi protestatari iranieni au pătruns, marţi, în incinta ambasadei britanice din Teheran. Zeci de manifestanţi au pătruns în sediul ambasadei Marii Britanii din Teheran, îndepărtând drapelul britanic pentru a îl înlocui cu cel iranian.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 13:24

Manifestanţii care protestează faţă de sancţiunile aplicate de Londra din cauza programului nuclear controversat al Iranului, au spart ferestre cu pietre şi au ars steagurile britanice şi israeliene, conform imaginilor transmise în direct de televiziunea de stat.

Manifestanţii au escaladat zidul parcului în care se află ambasada şi au spart ferestrele cancelariei înainte de a pătrunde în clădire şi de a arunca obiectele din camere prin ferestre, conform imaginilor transmise în direct de televiziunea de stat.

Forţele de ordine care protejează ambasada nu au intervenit pentru a împiedica atacul care s-a produs atunci când sute de manifestanţi, catalogaţi ca „studenţi” de către televiziune, s-au adunat în faţa misiunii diplomatice pentru a reclama închiderea ambasadei şi expulzarea „imediată” a ambasadorului.

Duminică, Parlamentul iranian a votat o lege ce reduce relaţiile diplomatice la nivel de însărcinat cu afaceri şi permite expulzarea ambasadorului britanic în termen de două săptămâni. Această decizie vine ca o reacţie la noile sancţiuni economice împotriva Iranului adoptate de Londra de comun acord cu Statele Unite şi Canada, după publicarea unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică care susţine suspiciunile Occidentului conform cărora Teheranul ar lucra la construirea unei arme atomice.

UPDATE 1: Angajaţii ambasadei au fugit pe uşa din spate de protestatari, potrivit agenţiei Mehr News.

UPDATE 2: Guvernul britanic confirmă un „incident serios” la ambasada din Teheran şi cere guvernului iranian să o oprească imediat, relatează The Guardian.

UPDATE 3: Agenţia de ştiri iraniană Mehr News a şters de pe site informaţia că au fost luaţi 6 ostatici din ambasadă, fără să ofere alte detalii, potrivit Reuters.

UPDATE 4: Poliţia a reuşit să închidă porţile la ambasada din Teheran, asaltată mai devreme de protestatri, relatează SkyNews.

 


loading...