Studenţii cer să fie scutiţi de plata regiei de cămin pe perioada pandemiei de coronavirus

Publicat: Luni, 23 Martie 2020 17:47 // Actualizat: Luni, 23 Martie 2020 17:47 // Sursa: romaniatv.net

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită tuturor universităților de stat să scutească de plata regiei de cămin studenții care au evacuat spațiile de cazare ale universităților pe durata pandemiei, în contextul transferului activităților didactice în mediul online, potrivit unui comunicat al Alianței.

Potrivit ANOSR, riscul de răspândire a Coronavirus SARS-Cov-2 a determinat adoptarea de măsuri speciale și de amploare la nivel național, inclusiv suspendarea interacțiunii fizice pentru desfășurarea activităților didactice în instituțiile de învățământ superior și utilizarea de metode alternative de predare, scrie edupedu.ro.

Măsurile dispuse de autorităţi prin Ordonanţa Militară au intrat în vigoare de duminică seara. Restricţii pe teritoriul României

În urma transferului activităților didactice în mediul online, arată comunicatul citat, cei mai mulți studenți căminizați au optat pentru întoarcerea în localitățile de domiciliu până la stabilizarea situației și reluarea activităților didactice în incinta universităților.

Totuși, potrivit ANOSR, universitățile primesc în continuare subvenția de la bugetul de stat pentru cămine și cantine, acordată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordinului nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.

ANOSR: “În același timp, amintim prevederile art. 205 alin. 13 din LEN, conform căruia tarifele practicate de universități pentru studenții care beneficiază de serviciile sociale (cămine și cantine) sunt cel mult egale cu diferența dintre costurile de funcționare și subvențiile de la bugetul de stat. În acest moment, costurile de funcționare ale căminelor fiind reduse sau inexistente, este de la sine înțeles că nu există niciun fundament pentru menținerea taxelor de cazare la cuantumul perceput în mod normal.

Considerăm că scutirea de taxa de cazare a studenților căminizați pentru perioada în care aceștia nu beneficiază de serviciile de cazare, este o măsură nu numai spre beneficiul studenților, ci și absolut necesară și perfect justificată în contextul actual. Facem apel către toate universitățile de stat să aplice de urgență aceste măsuri.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cămin coronavirus pandemie coronavirus studenţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H