Studenţii îi fac praf pe politicieni: Educaţia românească nu a atins dezideratul asumat de partide

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită politicienilor să demonstreze fără echivoc prin planurile de guvernare și prin angajamentele luate că vor acționa ferm pentru a produce schimbări pozitive majore în învățământul superior.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 18:15
Studenţii îi fac praf pe politicieni: Educaţia românească nu a atins dezideratul asumat de partide

Potrivit unui comunicat de presă, ANOSR propune obiective concrete în opt domenii fundamentale ale educației. Dintre acestea, accentul cade pe o serie de 10 priorități majore ale studenților, de natură să corijeze deficiențele încă prezente în sistemul educațional românesc și să genereze îmbunătățiri consistente în mediul universitar, scrie în comunicatul ANOSR.

Solicitările studenților sunt legislație predictibilă, finanțare a educației care încurajează performanța și competitivitatea și burse studențești care să constituie un sprijin corespunzător nevoilor reale.

De asemenea, studenții vor să participe la luarea deciziilor importante, să fie conectați internațional la proiectele din educație și să fie „orientați cu succes către piața muncii”. Reprezentanții ANOSR mai vorbesc despre meritocrație, fonduri europene, locuri de cazare în campusurile studențești și management eficient în universități.

Citeşte şi An universitar 2020-2021. Ce se întâmplă dacă un student cazat la cămin are coronavirus