Studenţii nu mai au voie cu mâncare la pachet, la Biblioteca Centrală Universitară VIDEO

Adio, pacheţel de acasă la Biblioteca Centrală Universitară! Firma care a închiriat cantina de aici le interzice studenţilor să-şi mănânce sandwich-ul din geantă, relatează România TV. Conform Gazetei Sporturilor, această clauză nu este prevăzută în contract, iar atribuirea spaţiului a fost făcută pe filieră portocalie. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă.

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 18:59

Firma care patronează cantina se numeşte Amma General Store şi a fost fondată de o apropiată a directoarei Mireille Rădoi, membră PDL. Studenţii spun că, de la apariţia bufetului privat, nu mai au voie să-şi aducă mîncare la pachet.

„Ca să ne putem mînca sandwich-urile de acasă, fie ieşim în faţa bibliotecii, fie ne înghesuim într-o încăpere coşcovită”, descriu studenţii situaţia fără precedent de la BCU, conform Gazetei Sporturilor.

Angajaţii Bibliotecii confirmă povestea, dar spun că decizia a fost luată de şefi. Directorul economic al BCU a admis pentru jurnaliştii de la Gazetă că această clauză nu e prevăzută în contract.

AMMA General Store a închiriat şi hotelul Clubului Sportiv Olimpia Bucureşti, aflat în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret cu doar 4.000 de euro pe lună. În schimb, clubul „i-a cerut” firmei să-i asigure zilnic, pentru sportivi, 80 la sută din locurile de la mese şi din spaţiile de cazare. Cifra de afaceri a firmei a crescut de la zero lei la circa 1,3 milioane de lei în doar 6 luni, conform datelor din Registrul Comerţului.

Închirierea bazei Olimpia a fost coordonată îndeaproape de Corvin Nedelcu, secretar general în Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, transferat apoi pe aceeaşi funcţie la Ministerul Educaţiei, instituţie în subordinea căreia se află şi BCU.

Din toamna lui 2010, cea mai modernă bibliotecă din ţară este manageriată de un personaj controversat şi contestat de ONG-uri: Mireille Rădoi.


loading...