Studenţii plictisiţi de la Harvard au trimis un hamburger în spaţiu VIDEO

Un grup format din cinci studenţi plictisiţi de la Universitatea Harvard a lansat primul hamburger în spaţiu.

RomaniaTV.net
11 nov. 2012, 09:30
Studenţii plictisiţi de la Harvard au trimis un hamburger în spaţiu VIDEO

Stundeţii Renzo Lucioni, Nuseir Yassin, Daniel Broudy, Jamie Law-Smith and Matt Moellman au petrecut un weekend întreg luna trecută gândindu-se la un proiect amuzant ştiinţific pentru a scăpa de monotonia şcolii.

În cele din urmă, ei au decis să trimită un hamburger în spaţiu, ca parte a Operation: Skyfall. Ei au apelat la un lanţ de fast food local, pentru a-i sponsoriza. Directorul restaurantului nu a pierdut şansa de a avea primul hamburger spaţial, aşa că le-a acordat 1.000 de dolari.

Studenţii au pregătit lansarea pe parcursul a 30 de ore, în două weekenduri. Ei au lipit straturile hamburgerului vechi de 2 zile, l-au pus pe un suport de acril lipit de o cutie de transport, pe care au legat-o apoi de un balon cu heliu. Tinerii au montat şi o cameră GoPro Hero pentru a filma aventura hamburgerului.

Hamburgerul a fost lansat în spaţiu pe 27 octombrie, în Massachusetts, SUA. A atins o altitudine de 30.000 de metri în două ore, după care a coborât pe Terra în mai puţin de o oră. Balonul a aterizat într-un copac, însă când echipa a ajuns la faţa locului, hamburgerul dispăruse. Renzo Lucioni crede că, probabil, a fost mâncat de o veveriţă norocoasă.