Studenţii Universităţii din Bucureşti au câştigat cele trei medalii de aur la concursul Markstrat

Studenţi ai Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi ai Facultăţii de Administraţie şi Afaceri de la Universitatea Bucureşti (UB) au obţinut trei medalii de aur, maximum posibil, două medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 16-a sesiune Markstrat a programului Dukenet de la Budapesta.

RomaniaTV.net
04 feb. 2013, 20:59
Studenţii Universităţii din Bucureşti au câştigat cele trei medalii de aur la concursul Markstrat

Echipa care a reprezentat Universitatea Bucureşti a fost formată din şase studente de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Limbi Moderne Aplicate şi Masteratul Cultura şi Limbajul Organizaţiilor Europene, respectiv Aura Ionescu (medalie de aur), Ana Onofrei (aur), Oana Zidaru (aur), Alina Violeta Popa (argint), Alexandra Badea (bronz), Alexandra Nuta (bronz) şi două studente de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri, respectiv Monica Dobrescu (argint) şi Marenca Tomi (bronz). Echipa a fost condusă de conf. dr. Diana Ioniţă şi prof. dr. Magdalena Iordache-Platis, care au obţinut, de asemenea, medalii de aur, se arată într-un comunicat remis luni, de UB.

În cadrul programului Markstrat, studenţii au luat parte, în perioada 26 ianuarie – 2 februarie, la 11 runde de simulare online pe probleme de marketing în limba engleză, fiind coordonaţi de către profesori şi instructori din ţările participante. Participanţilor le-au fost testate cunoştinţele de limba engleză, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing şi management, competenţele IT, dar şi modul de lucru în echipă, viteza şi spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluţii, munca în regim de stres, competenţa de autoevaluare şi de reacţie în situaţii limită.

Strategia folosită de firma virtuală concepută de studenţii Universităţii din Bucureşti a impresionat juriul, în urma rapoartelor intermediare predate la sfârşitul fiecărei runde şi a prezentării finale, se mai arată în comunicat.

La competiţia de anul acesta au participat 76 de studenţi şi 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Ţările de Jos, Franţa şi România.

Dukenet este o reţea care a fost înfiinţată acum 15 ani şi cuprinde universităţi din Europa (Danemarca, Ţările de Jos, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, România, Polonia). Din 2008, Universitatea din Bucureşti a devenit partener cu drepturi egale, urmând să trimită anual studenţi la un stagiu intensiv de strategii de marketing.