Studenţii Universităţii din Bucureşti protestează miercuri şi cer demisia preşedintelui Senatului universitar

Aproximativ 300 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti ameninţă că vor protesta miercuri, de la 11:00, în faţa Facultăţii de Drept şi că vor depune plângere penală împotriva Preşedintelui Senatului Universităţii din Bucureşti, Vlad Nistor, susţinând că sunt ironizaţi de acesta şi înlăturaţi de la procesul decizional de la nivelul universităţii.

RomaniaTV.net
03 dec. 2013, 16:23
Studenţii Universităţii din Bucureşti protestează miercuri şi cer demisia preşedintelui Senatului universitar

„Din cauza managementului defectuos, Universitatea din Bucureşti (UB) va ‘băga mâna’ din nou în buzunarele studenţilor prin marirea taxelor sau implementarea altora noi. De aceea, miercuri, la ora 11, studenţii vor protesta în faţa biroului lui Vlad Nistor din Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB), potrivit adevarul.ro.

Cosmin Cîrciumaru, preşedintele ASUB, a declarat că la protest ar urma să participe în jur de 200-300 de studenţi UB.

Reprezentanţii studenţilor vor să fie luaţi în seamă şi deciziile lor să conteze. Aceştia doresc să fie consideraţi un partener egal de dialog, să nu mai fie ignoraţi atunci când se discută despre nevoile şi necesităţile celor care învaţă la Universitatea din Bucureşti.

Studenţii spun că de mai bine de un an sunt ironizaţi de către Preşedintele Senatului şi înlăturaţi de la procesul decizional la nivelul Universităţii, numiţi „preudo-reprezentanţi”.

Pe 27 noiembrie, încercările repetate ale studenţilor de a lua cuvântul s-au dovedit în zadar, deoarece Vlad Nistor „a vorbit peste aceştia, i-a întrerupt şi i-a jignit”.

Membrii şi simpatizanţii SSUB nu vor participa la protestul împotriva lui Vlad Nistor

Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti (SSUB) a decis marţi să nu participe la protestul studenţilor senatori ai Universităţii din Bucureşti, deoarece există suspiciuni că ar fi un protest politic. Totodată, organizaţia consideră că intenţia studenţilor senatori de a bloca instituţional ar putea aduce grave derapaje administrative şi atrage după sine nerezolvarea problemelor cu care studenţii şi profesorii se confruntă, lăsând în urmă întârzieri ale burselor şi ale decontărilor.

„Noi nu am ştiut niciodată de problemele pe care studenţii din Senat le au. Iar ei au ştiut mereu problemele pe care SSUB le are şi nu au făcut nimic, ba chiar în şedinţele de Senat votau mereu împotriva noastră. E prima dată când ei spun aşa ceva. Niciodată nu au oferit informaţii publice despre activitatea lor. Pare puţin tardiv sa protestezi la un an după un aşa-zis abuz pe care aceştia îl invocă. Din manifestul pe care ei l-au postat, înţelegem că scopul şi argumentul acestui protest este demisia lui Vlad Nistor”, afirmă George Velcea, preşedintele SSUB.

„Am citit punctul de vedere al domnului Dan Andronic şi, din păcate, a pierdut esenţa. Nu este vorba despre simple bătălii între asociaţii, ASUB ar putea avea sprijin de la o fundaţie despre care se tot scrie în presă, iar mâine simpatizanţii acestei mişcării de dreapta se vor infiltra şi vor pretinde că sunt studenţi ai Universităţii. Noi am protestat în 2011 foarte serios, am fost printre cei care au iniţiat mişcarea de protest de la Facultatea de Istorie, când ne-am închis în amfiteatru Pârvan şi am cerut bani pentru educaţie, burse, cămine. Acum este un protest neserios cu tentă politică. Despre studenţii noştri senatori sunt multe de zis şi nu de bine. E inadmisibil să nu cunoşti ce este acela un cvorum de şedinţă şi să părăseşti mişeleşte sala când se votează asemenea parlamentarilor care fugeau anul trecut din plen să nu adopte opoziţia vreo lege. Problema e că în Senatul Universităţii din Bucureşti nu e ca în Parlament, ori îi reprezinţi pe studenţi, ori stai acasă şi nu mai pretinzi că îi reprezinţi. E foarte simplu”, a declarat purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Sorin Nuţă, potrivit unui comunicat remis marţi.

SSUB şi-a mobilizat marţi seară toţi membrii şi simpatizanţii să nu participe la protestul organizat de studenţii senatori. Preşedintele SSUB le-a reamintit membrilor săi că foarte multe dintre cererile legitime pe care asociaţia le-a avut, precum problemele cu igiena din sălile de sport, lipsa duşurilor, problemele grave de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine au fost total ignorate de studenţii senatori.

Vezi şi: SCANDAL la Oxford. Mai mulţi STUDENŢI GOI au pozat cu fundul la cameră FOTO