Studiile sociologice se confirmă: românii nu se înghesuie să muncească în Marea Britanie

Realitatea din ultima lună a confirmat ceea ce sociologii români știau încă din iunie 2013: românii nu se vor înghesui să plece la muncă în străinătate, mai ales în Marea Britanie. Un studiu efectuat de Operations Research, în iunie 2013, pe un eșantion de 1250 de persoane, indică faptul că doar 12% dintre români au fost plecați măcar o dată la muncă în străinătate, iar cei mai mulți au ales Italia, Anglia fiind pe locul 7 în topul preferințelor muncitorilor români. Doar 2,37% dintre cei care au fost plecați au ales această destinație.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 17:53
Studiile sociologice se confirmă: românii nu se înghesuie să muncească în Marea Britanie

Isteria pornită de tabloidele britanice, ca urmare a deschiderii pieței muncii de la 1 ianuarie 2014 pentru români și bulgari, nu are fundament nici în realitate, dar nici în cercetările sociologice realizate cu luni înainte de acest eveniment.

Acum, la aproape o lună de la liberalizarea pieței muncii, sondajele realizate în vară sunt confirmate: românii sunt prea puțin interesați să muncească în Marea Britanie. Dintre cei 12% care au declarat că au de gând să plece în străinătate, cei mai mulți au ales Germania ca o posibilă destinație, 33%, urmată de Italia cu 15% și Marea Britanie cu 12%. Aceste rezultate sunt departe de milioanele de imigranți pe care le anunța presa de scandal de la Londra.