STUDIU: 74% dintre fetele cu încredere de sine scăzută folosesc aplicații de editare foto. 11 ani este vârsta minimă

Potrivit unui studiu, 74% dintre fetele cu încredere de sine scăzută folosesc aplicații de editare foto pentru a schimba felul în care arată în poze. 11 ani este vârsta de la care încep să folosească filtre și programe de editare ale pozelor pentru postările pe care le fac în social media.

23 apr. 2021, 19:18
STUDIU: 74% dintre fetele cu încredere de sine scăzută folosesc aplicații de editare foto. 11 ani este vârsta minimă
Potrivit unui studiu, 74% dintre fetele cu încredere de sine scăzută folosesc aplicații de editare foto

STUDIU. “Povestea nespusă a unui Selfie” este filmul cu care Dove își continuă inițiativele de creștere a gradului de informare asupra impactului major pe care îl are promovarea în social media a standardelor de frumusețe nerealistă asupra încrederii de sine a adolescenților.

Citeşte şi: O nouă versiune a Instagram a fost lansată. Cu ce diferă de aplicația originală și unde este deja disponibilă

Studiu realizat pe 600 de persoane de sex feminin

Studiul este realizat de Ipsos în februarie 2021 pe un eșantion format din 300 de fete (10-17 ani) și 300 de femei (18-55 ani) din România.

Noul film Dove prezintă povestea din spatele selfie-urilor, toate emoțiile și pașii spre încercarea de a obține selfie-ul perfect, dar și modul în care instrumentele de editare, cândva disponibile doar profesioniștilor, sunt acum la îndemâna tuturor printr-o apăsare de buton. Fără a conștientiza impactul negativ, tinerii ajung să își modifice propria imagine afișată online pentru a se încadra în niște standarde nerealiste de frumusețe.

Faptul că fetele încep de la o vârstă din ce în ce mai mică să își modifice imaginile pentru a fi cât mai asemănătoare cu prietenii, celebritățile sau influencerii cu care se compară trebuie să ne dea de gândit și cred ca e și datoria noastră, a brandurilor, să îi ajutăm să își dezvolte încrederea în sine și să îi ajutăm să fie mai responsabili în mediul online.” declară Andreea Dicu, Brand Manager Dove, România.

Dove a lansat Ghidul despre Încrederea în sine și Social Media, special conceput pentru a le oferi părinților instrumentele prin care își pot susține copiii să își consolideze încrederea în sine și să își dezvolte un comportament sănătos în mediul online. Ghidul poate fi accesat și descărcat de pe www.dove.com/încredere.

Documentul a fost elaborat de către Dove în parteneriat cu specialiștii de la Centrul de Cercetare a Imaginii Corporale al Universității West England, cel mai mare centru de cercetare al impactului pe care îl are imaginea corporală asupra vieții oamenilor.

https://www.youtube.com/watch?v=V_ubJCVqjyA


loading...