Studiu: Aplicaţiile bancare pentru mobile nu sunt sigure

Publicat: Marţi, 14 Ianuarie 2014 13:57 // Actualizat: Marţi, 14 Ianuarie 2014 13:57 // Sursa: romaniatv.net

Deşi ne-am obişnuit să folosim aplicaţia băncii preferate de pe smartphone, un studiu recent confirmă că astfel de aplicații bancare nu sunt deloc sigure.

Foto: playtech.ro

Este incredibil cât de multă încredere avem în smartphone-ul din buzunar. Cea mai recentă dovadă a acestei afirmaţii constă în acele aplicații bancare pentru mobile pe care le accesăm de zece ori pe zi pentru a face diverse plăţi şi pentru a ne monitoriza pur şi simplu contul, fără a şti cât de nesigure sunt în realitate. O parte din problemă constă în faptul că respectivele aplicaţii nici măcar nu sunt dezvoltate de băncile în cauză, ci de terţi, care încetinesc semnificativ procesul actualizărilor în cazul descoperirii unor probleme grave.

Citeşte şi Descoperă aplicaţiile mobile care te ajută la birou

Pentru a stabili gradul de securitate al acestui tip de aplicaţii, cei de la IO Active au realizat un studiu extins folosind nu mai puţin de 40 de aplicaţii bancare pentru iOS de la bănci de pe întreg mapamondul.

Află care au fost concluziile studiului privind siguranţa aplicaţiilor bancare mobile pe Playtech.ro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aplicatii bancare aplicatii bancare pe mobil aplicatii mobile smartphone
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 iun 10:40
...pentru a asocia nişte cifre stilului nostru de a descărca aplicaţii noi doar pentru a le rula de câtev ori. Citeşte şi Studiu: Aplicaţiile bancare pentru mobile nu sunt sigure În urma acestuia, a ieşit la iveală că aproximativ 20% dintre programele pe care le avem pe...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H