STUDIU: Care este ţara cu cei mai numeroşi „dependenţi de televizor” din Europa

Bulgaria este ţara cu cei mai numeroşi "dependenţi de televizor" din Europa, întrucât 43% dintre cetăţenii acestei ţări petrec în medie peste trei ore pe zi în faţa micilor ecrane, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
03 dec. 2013, 17:28
STUDIU: Care este ţara cu cei mai numeroşi „dependenţi de televizor” din Europa

Studiul a fost realizat de European Social Survey în 30 de ţări europene, informează dailymail.co.uk.

Pe locul al doilea în acest clasament s-a situat Marea Britanie – 32% dintre britanici privesc la televizor peste trei ore pe zi.

Irlanda ocupă locul al treilea, cu un procent de 28%.

 La polul opus s-a aflat Germania, cu un procent de doar 13%. Media europeană a fost de 21%.

Autorii studiului nu au analizat însă şi obiceiurile europenilor în weekend, perioada săptămânii în care oamenii privesc şi mai mult la televizor.

În ciuda faptului că britanicii ocupă un loc fruntaş în acest clasament, ei privesc la televizor foarte puţine ştiri şi anchete sociale – 13% spun că nu urmăresc deloc astfel de programe.

Doar Israelul şi Slovenia, cu 16%, respectiv 15%, sunt ţările ai căror cetăţeni evită ştirile şi anchetele sociale la televizor mai mult decât o fac britanicii. Procentul a fost 4% în Germania, Danemarca şi Finlanda.

Media pe plan european, la acest criteriu, a fost de 8%.

Oamenii de ştiinţă spun că privitul excesiv la televizor poate avea efecte dăunătoare asupra sănătăţii, precum stimularea fumatului şi declanşarea obezităţii.

Fiecare oră petrecută în faţa televizorului scurtează durata de viaţă cu 22 de minute. Persoanele care privesc la televizor timp de şase ore pe zi au o speranţă de viaţă cu cinci ani mai mică, potrivit unui studiu recent.