Studiu: Costurile ascunse ale alăptării

Medicii recomandă alăptarea cel puţin şase luni de la naşterea bebeluşilor pentru ca aceştia să beneficieze de cei mai buni nutrienţi pentru creşterea şi dezvoltarea lor armonioasă. Deşi alăptarea este gratis, neimplicând nici o cheltuială din partea mamei, se pare totuşi că acestea au, pe termen lung, un preţ de plătit.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 08:03
Studiu: Costurile ascunse ale alăptării

Potrivit unui studiu publicat în luna aprilie în Jurnalul American de Sociologie, femeile care îşi alăptează pruncii mai mult de şase luni câştigă un salariu mai mic decât cele care alăptează o perioadă scurtă de timp. Iar această discrepanţă între venituri persistă cel puţin 5 ani de la naşterea copilului.

„Până acum diversele cercetări relevau faptul că este mai puţin probabil pentru o femeie care munceşte să alăpteze. Acum însă, se pare că nu există nici o incompatibilitate între a alăpta un copil pe termen lung şi a merge şi la serviciu”, spune Phyllis Rippeyoung, sociolog la Universitatea Acadia din Nova Scoţia.

În 2007, 75% dintre femeile americane şi-au alăptat pruncii de la naştere, însă doar 43% au continuat alăptarea cel puţin 6 luni. Aceasta a fost ideea de la care Rippeyoung şi colega sa Mary Noonan, sociolog la Universitatea din Iowa, au pornit cercetările, bazându-se pe faptul că femeile renunţă la alăptat pentru a câştiga mai mulţi bani.

Cele două cercetătoare au analizat datele unui studiu naţional realizat între 1979 şi 1994, în care au fost intervievate mai multe tinere femei din Statele Unite, precum şi datele furnizate de 1.313 femei care au născut primul copil în perioada 1980-1993, erau angajate înainte de a deveni mame şi care n-au avut naşteri multiple.

Citiţi aici mai mult