STUDIU: Femeile din bandele infracţionale din Londra sunt mai eficiente decât bărbaţii

Mai puţin violente şi mai discrete, femeile din bandele infracţionale londoneze sunt mai eficiente decât bărbaţii, arată un studiu al unor specialişti britanici în criminologie publicat vineri, în care se subliniază rolul esenţial al acestora, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 18:51
STUDIU: Femeile din bandele infracţionale din Londra sunt mai eficiente decât bărbaţii

Realizat în rândul tinerelor membre din patru bande din sudul Londrei, studiul Universităţii Middlesex din capitala britanică demonstrează rolul femeilor în spălarea de bani şi strângerea de informaţii, aptitudini cu ajutorul cărora avansează în ierarhia bandelor, relatează AFP. Cercetătorii londonezi subliniază şi importanţa planului logistic al femeilor, dând ca exemplu cărucioarele pentru copii cu care transportă discret arme.

Bărbaţii petrec mai mult timp nefăcând nimic şi fumând canabis, dobândind autoritate doar prin violenţă‘, arată Simon Harding, unul din autorii studiului, care a fost realizat timp de patru ani. ‘Femeile adună şi schimbă informaţii foarte normal, misiune vitală pentru a lupta împotriva bandelor rivale şi a fi mereu cu un pas înaintea poliţiei‘, apreciază expertul în criminologie.

Cercetătorii afirmă totuşi că, în interiorul bandelor, femeile care nu au astfel de ‘talente’ pot fi victime ale bărbaţilor, oamenii de ştiinţă menţionând cazuri de violuri colective.

Potrivit celor mai recente estimări ale poliţiei londoneze, în capitala britanică ar exista circa 25 de bande active, cu 4.800 de membri.