STUDIU În majoritatea familiilor, femeile aleg destinaţia de vacanţă. Sejurul pe litoral, mai lung în 2020 decât în 2019

Femeile sunt cele care aleg destinaţiile de vacanţă şi tot ele fac rezervările în majoritatea familiilor din România, mai cu seamă în cele unde există şi copii, arată un studiu al portalului Litoralulromanesc.ro. Cercetarea s-a bazat pe circa 40.000 de rezervări efectuate în lunile iunie și iulie 2020.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 10:20
STUDIU În majoritatea familiilor, femeile aleg destinaţia de vacanţă. Sejurul pe litoral, mai lung în 2020 decât în 2019

În peste 60,5% din cazurile analizate, femeile au fost cele care au ales destinația de vacanță și tot ele au rezervat și hotelul. Doar 39,5% din rezervări au fost făcute de bărbați. Femeile aleg în special în cuplurile unde există copii, în timp ce bărbaţii au această libertate mai cu seamă în cazul în care cuplul nu are copii.

Această tendinţă se menţine indiferent de vârstă.

Indiferent de vârstă, tot femeile decid în cuplu, în majoritatea cazurilor, unde se face vacanța. Pentru sejururile de litoral vorbim mai ales de familii cu copii și, în general, mama are această preocupare, respectiv să aleagă destinațiile și în funcție de preferințele și nevoile copiilor. Tații preferă, probabil, să lase decizia în mâinile soțiilor, ca să nu li se reproșeze atunci când ajung la mare că nu au făcut alegerea corectă„, spune Ionuț Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

Citeşte şi STUDIU Mai mult de jumătate dintre români ar fi dispuşi să treacă prin aceleaşi restricţii dure în cazul unui al doilea val de COVID

Potrivit aceluiași studiu, în această vară, pe litoral, s-au făcut mult mai multe rezervări last minute decât anul trecut.

În aceeasi perioada a anului trecut, majoritatea turiștilor își făceau rezervări cu două săptămâni – o lună înainte de sejur, iar acum își fac cu o zi – maximum două săptămâni înainte, iar acest lucru se întâmplă pentru că nu este predictibil ce măsuri vor mai lua autoritățile„, a mai spus Ionuț Nedea.

De asemenea, în ultima vreme, turiştii au preferat sejururi în timpul săptămânii, care nu includ weekend-ul.

Oamenii încearcă să evite weeekend-ul din două motive: pentru că este foarte aglomerat și pentru că tarifele sunt, în medie, cu 10% mai mici în timpul săptămânii„, este de părere Ionuț Nedea.

Durata medie a sejurului pe litoralul românesc este de 5,5 nopți în această vară față de 5,1 nopți în vara anului trecut.