Studiu: Oltenii se tem cel mai mult de cheltuielile de sănătate neprevăzute, iar moldovenii, de nunţi şi de făcut copii

Invitaţia la nuntă, apariţia unui copil, sau a unei  urgenţe medicale, iată trei dintre cele mai mari temeri ale românilor, spune a1.ro, iar motivul este unul strict financiar.

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 18:08
Studiu: Oltenii se tem cel mai mult de cheltuielile de sănătate neprevăzute, iar moldovenii, de nunţi şi de făcut copii

Fiecare dintre aceste evenimente produce un dezechilibru în bugetul familiei, iar un studiu realizat anul trecut arată că 47% dintre oameni se tem de cheltuielile medicale. Cei mai afectaţi sunt vârstnicii şi locuitorii din Oltenia şi Muntenia.

Invitaţia la un eveniment special, cum ar fi o nuntă, devine o adevărată problemă pentru 17% dintre cei intervievaţi. De această dată, cei mai afectaţi sunt moldovenii, dobrogenii şi ardelenii. Nunta înseamnă, în mod clar, o gaură semnificativă în buget. Până şi apariţia unui nou membru în familie intră tot în categoria factorilor care destabilizează bugetul. Decizia de a face un copil este condiționată economic, explică specialiștii.

Majoritatea populaţiei îşi calculează atent cheltuielile lunare. Nu este de mirare aşadar că apariţia unor cheltuieli neprevăzute creează stări de nelinişte. Apariţia unei boli sau necesitatea unui tratament medical de urgenţă îi sperie pe mulţi dintre români, dar mai ales pe vârstnici. Pentru aceştia, o urgenţă medicală înseamnă o destabilizare completă a bugetului.

Conform unui studiu Money Bistro, oltenii se tem cel mai mult de cheltuielile de sănătate neprevăzute iar moldovenii, de nunţi şi de făcut copii – practic, aceste evenimente sunt cele care-i sperie cel mai tare atunci când vine vorba de alocat bani dincolo de coşul de cumpărături, facturi şi planul financiar lunar.

Citeşte şi: Vulturul îndrăgostit de tehnologie. A dat SMS-uri în roaming de peste 100 de dolari pe zi, falimentând un studiu ştiinţific