Studiu: Motive pentru care nu mâncăm sănătos în oraş, în funcţie de sex

Percepţia asupra mâncării sănătoase din restaurante şi asupra comportamentului alimentar propriu este diferită în funcţie de sex, potrivit unui studiu Unilever Food Solutions. Scuza femeilor este lipsa timpului, iar cea a bărbaţilor este că nu au un program fix al meselor.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 08:15
Studiu: Motive pentru care nu mâncăm sănătos în oraş, în funcţie de sex

Atunci când iau masa în oraş, 50% dintre femei aleg să se răsfeţe cu mâncare nesănătoasă, în timp ce numai 36% dintre bărbaţi recunosc că fac acest lucru, se arată în studiu.

Mai mult, 66% dintre bărbaţi nu consideră mâncarea sănătoasă din meniuri ca fiind săţioasă, comparativ cu 56% dintre femei. Ele şi-ar dori să aibă la dispoziţie mai multe opţiuni sănătoase la dispoziţie (71%). Acest aspect este mai puţin relevant pentru bărbaţi, dintre care numai 52% sunt interesaţi de o varietate mai mare de preparate sănătoase în meniuri.

În ceea ce priveşte felurile de mâncare, bărbaţii preferă vita şi porcul, iar femeile aleg legume, pui sau peşte.

De asemenea, o masă sănătoasă ar trebui să conţină pentru respondenţii de sex feminin printre altele conţinutul scăzut de carbohidraţi şi cantitatea de legume, în timp ce majoritatea bărbaţilor a numit ca importantă  metoda de preparare (la grătar sau la abur).

Citeşte şi Sfaturi pentru un prânz sănătos